søndag den 12. februar 2023

Maleri nummer to i serien om Rose

 

Den sidste håndgjorte julegave var til Sille. 



For fire år siden fik jeg den fantastiske! ide at male et billede af de små søde børn til deres forældre. Planen var at gentage maleriet når børnene nåede alderen fem, til og femten år. Jeg købte lærred og rammer til alle otte billeder, så alt ville blive ens og malede både Oscar og Rose.

At Rose var nået at fylde et år, da jeg fik ideen var ikke noget større problem, jeg fandt bare et billede til forlæg fra dengang hun endnu ikke var fyldt et år. 

Så gik årene, jeg nåede at næsten at glemme planen - det gjorde Sille heldigvis ikke  - og dernæst havde jeg en smule hovedbrud i forhold til at finde de der lærreder og rammer. De lå nemlig ikke der, hvor jeg troede jeg havde gemt dem. Det gør de nu, for det nye sted jeg havde lagt dem, viste sig ikke at være helt så let at huske. 

 


 

Dernæst manglede jeg et billede af Rose. Det var ikke helt let at få taget et der blev godt. Sille ledte blandt sine billeder, men jeg synes ikke hun skulle vide hvordan det kommende maleri ville tage sig ud, og selvom jeg var lige ved at glemme det, er det stadig mit projekt. 

Det lykkedes - det med billeder - og i noget nær sidste øjeblik fik jeg billedbehandlet, printet, tegnet, overført og malet, så Sille kunne få billedet i julegave. 

 

 

Jeg satser på, at jeg har styr på, at jeg skal have billeder af Oscar til et billede af ham, når vi nærmer os efterår og vinter. Han skal jo lige fylde fem år først.

Og efter al virakken og ræset mod målet, synes jeg det blev det et rigtig fint billede.  






Ingen kommentarer:

Send en kommentar