søndag den 19. februar 2023

kjole nummer fire

 

Det der kjolesyning, det har grebet om sig. Lysten til at sy er tilbage, og der har været mere genbrug gennem symaskinen.

 


 

Somme tider er der trin i et projekt, der kommer til at spænde ben for resten. For mig er det at klippe stoffet. Jeg har svært ved at få plads, og så får jeg stoppet mig selv, og kommer ikke længere. Hvor det tidligere bare har stoppet mig, kunne jeg pludselig mærke en følelse af problemløsning, og så dukkede tanken om de store borde vi har på skolen op. 

I første omgang tænkte jeg bordene i Håndværk og Design, der jo nærmest er skabt til formålet. Senere blev det nemmere bare at blive i Klubben, hvor det store hæve/sænkebord er lettere tilgængeligt. I løbet af ingen tid, havde jeg klippet i endnu et par dynebetræk, en dug og et sæt gardiner.

Derfra er det bare hyggeligt at sy.

 


 

Jeg har taget den nye tilføjelse til garderoben med, og satser på at tage billeder på forskellige lokationer i løbet af ferien. 

I dag endte vi ved Kulturhavn Gilleleje. Vi var en tur omkring havnen, men blæst og en strålende sol gjorde det umuligt at finde et godt sted. Vi prøver havnen igen en anden dag. Ved Kulturhavnen forsøgte vi først på den ene side, senere den anden - hvor der var mindre blæst.

 

 

 



 

Design: Aubépine Dress fra Deer & Doe.

 

Materialer: Kjolen er klippet af et dynebetræk. Fordi den er foret i både krop og skørt, går der et helt betræk til en kjole. Tyngden fra stoffet kan mærkes, når den hænges op, men ikke når man har den på.

 

Størrelse: Mønstret er det samme, som jeg brugte til de første kjoler, målt og tilrettet efter mig, i forhold til de muligheder der var på snitmønsterarket. Eller sagt på en anden måde: Jeg kan ikke huske hvilken størrelse jeg tegnede efter.

 

 

 Bemærkninger: Jeg har ikke fulgte syanvisningerne til punkt og prikke. Jeg kiggede dem igennem og brugte det, der gav mening og lod resten være. 

Jeg har vistnok gjort noget andet end der stod i forhold til løbegangen, resten gav mening og rent syteknisk er der bare processer, der skal gøre først, for at det næste kommer til at passe. 

Dynebrtræk er tynde nok til at bieserne på forstykket og ærmerne kommer til deres ret. Det her dynebetræk var lidt tykkere end de første jeg syede af, men stadig tyndt nok til folderne.

Jeg er vild med snittet og har lyst til at sy mange, mange flere, så jeg har et utal at vælge mellem. 

 

 



2 kommentarer:

  1. Jeg synes det er vildt at det bare er et enkelt dynebetræk. Havde aldrig turdet sy til mig selv af et. Måske skulle jeg prøve?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg vil sige: Bare kom i gang. Hvis du starter med et brugt betræk, er det ikke alverden der går tabt, hvis det ikke lykkes. I øvrigt er der ret meget stof i sådan et betræk... cirka 140 centimeter x 4 meter :)

      Slet