søndag den 26. februar 2023

Manou Cardigan

 

Det første håndtenspundne garn er omformet til en cardigan. Jeg synes stadig det er vildt at lave sit eget garn og derefter forvandle det til noget der kan bruges. 

 

'

 

Manou er en sweater, men jeg opgivet sweaters. Jeg bruger dem ikke. Altså laver jeg alt om til cardigans. Jeg har strikket rundt, og klippet op. Det var grænseoverskridende de første gange, nu synes jeg det er fantastisk og nemt. 

Da vi i efteråret legede med ler i Klubben, lavede jeg en flok knapper. Med håb om at farven passede sådan nogenlunde glaserede jeg halvdelen med en petroleum, der viste sig at være perfekt. 

De er lidt tykke, jeg håber det betyder de tåler lidt mere end tyndere keramikknapper. Jeg tænker att når vi næste gang finde leret frem, prøver jeg igen, men med en plan om et tyndere resultat. 

Det håndspundne garn er totrådet. Ulden er fra Jacobs-får og var en del af et breed and color study Rachel fra Wool 'n spinning stod for, for et par år siden.  Ulden bestod af tre naturlige farver - hvid, grå og sort - iblandet klare farver. Jeg spandt og tvandt så jeg fik en fade fra det lyse over det grå til det mørke. 

 

 

Da jeg var færdig fandt jeg et kommercielt garn til bundfarven og startede mønsterfarven fra den lyse ende af mit nøgle. Da jeg nåede nederst på kroppen, nåede jeg også den grå del af garnet. Det betød at kontrasten var så lav, at man nærmest ikke kan se de allernederste pinde med mønsterstrik lige over ribben. 

For at undgå den lave kontrast, besluttede jeg at starte mønsterstrikken på ærmerne i den anden ende af nøglet og fik dermed også den sorte med. 

Den er varm, jeg synes den er blevet god, og det er jo altid godt.






Design: Manou af Isabell Kraemer.


Garn: Camaroses Økologiske Hverdagsuld i farven Søgræs sat sammen med eget håndspind. 

Der gik 303 gram Hverdagsuld og 62 gram håndspind til hele trøjen.


Pinde: Hele trøjen og ribben forneden er strikket på pind 4 mm. Ribberne langs forkanter, hals og ærmer er strikket på pind 3,5 mm. 



Størrelse: Jeg gik ud fra en størrelse 3 og tillagde de ekstra masker ærmerne har i en størrelse 4. Jeg passer sjældent maskeantallet til ærmer. 

Hvordan jeg nåede frem til lige de størrelser er jeg ikke helt sikker på. Jeg er langt fra sikker på at min strikkefasthed passede med opskriftens. Jeg plejer at lave en beregning, jeg kan bare ikke finde noter på beregninger. Men det har jeg nok gjort...

 

Bemærkninger: Jeg slog op og strikkede kroppen uden halsribben.

Jeg lagde 5 klippemasker og en ekstra maske, for at opnå symmetri i mønstret, til og flyttede starten på omgangen til midt i klippemaskerne. 

Da jeg delte til krop og ærmer, delte jeg så jeg havde antallet af ærmemasker til en størrelse 4 og fordelte resten så jeg havde 55% af maskerne fortil og 45% af maskerne bagtil. Det passer til mig, når jeg deler mit brystmål lige under armen. 

Herfra lod jeg mønster være mønster og strikkede som jeg synes bedst.

Jeg tog ind til taljen og strikkede lige ned derfra. Jeg ved ikke hvordan ærmerne skal strikkes efter opskriften, jeg lavede en beregning, der betød at jeg ikke tog alt for meget ind, men endte med et antal masker der passede til mønstersektionen nederst på kroppen. 

Jeg tilføjede mønster på ærmerne.   

 

 

Jeg brugte det håndspundne til at hækle, inden jeg klippede trøjen op midt for. Det håndspundne er en lille smule tyndere end hverdagsulden og jeg synes det bliver pænere med en lidt tyndere tråd til at hækle med, så det ikke bliver for bumlet. 

Jeg var usikker på om det ville blive pænt, og gjorde forsøget. I stedet for at strikke hals og forkanter hver for sig, strikkede jeg det hele ud i et og tog ud på hver anden pind, for at forme hjørnet mod halsen. 

Det blev ret pænt, og det kan jeg godt finde på at gøre igen en anden gang.

 

Vil du se flere billeder af trøjen, kan de ses på Ravelry.

 

 



2 kommentarer:

  1. Jeg er totalt imponeret over at du kan spinde brugbart garn. Jeg får bare noget totalt ubrugeligt effekt-noget, når jeg forsøger mig. Og så oven i købet strikke en trøje OG klippe den op på midten. Jeg er meget imponeret!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Jeg er faktisk også stadig imponeret :)

      Slet