lørdag den 18. januar 2020

Børnemalerier


Mens jeg har brugt mere tid end jeg husker det tager - jeg bliver hvert år overrasket over hvor lang tid - på at gøre årets forbrug af garn op, er der stadig en sidste hjemmelavet julegave at vise frem.




Jeg lavede ikke mange hjemmelavede julegaver sidste år. Til gengæld var dem jeg lavede ikke små projekter.

Der var de to strikkede - for ikke at sige håndspundne - varmegivere til min mor og Annelise. Min mor fik mit første håndspind omformet til en cowl, mens Annelises gave var mere intentionel og lavet af uld specielt bestilt og købt til formålet. To meter halstørklæde og en hue.

Rose fik et tæppe, magen til det jeg tidligere på året syede til Oscar. Samme Rose og samme Oscar spillede en ret så stor rolle i de sidste to hjemmegjorte gaver, der begge kommer med lovning på mere.







Begge børn blev foreviget i en alder af nul år. På billederne er de begge cirka lige gamle. Billedet af Rose er taget til hendes dåb, cirka tre uger før hun fyldte et år, mens billedet af Oscar er fra min mors fem og halvfjerds års fødselsdag, cirka fem uger før han fyldte et år.

Jeg kunne godt have fundet yngre billeder af dem, men jeg synes de blev for små og uden den personlighed, der er tydelig på de billeder jeg valgte.

Jeg kunne også godt have fundet ældre billeder, men nul lød godt. Specielt, når jeg samtidig lover nye billeder til samlingen, de år de fylder fem, ti og femten. Jeg overvejede tyve, men det er min oplevelse at den her type billeder ikke giver den store ændring fra femten og frem.

I hvert fald ikke de første mange år.

Og fire billeder er lettere at finde plads til end fem.





Jeg har købt lærreder og tilhørende rammer til de næste seks billeder. Så håber jeg bare forældrene synes det er en lige så god ide, som jeg synes... og gider have dem hængende.





2 kommentarer:

  1. Super god ide, hvem vil ikke have smukke billeder af sine børn hængende.

    SvarSlet