mandag den 20. februar 2023

Kjole nummer fem

 

I dag har været overskyet, vi har holdt os indendøre og bare nydt at vi ingenting skal. 

 

 

Lidt ude har vi været, vi gik en tur om havnen, tog billeder af dagens kjole og købte ind. Vi besluttede at aftensmaden til Bolværket i Kulturhavnen, Gillelejes kulturhus med bibliotek, biograf, galleri og restaurant. Det var ikke dårligt. 

Tilbage til dagens kjole, kom jeg ud over dynebetrækkene og har syet af et sæt gardiner. Et meget lille sæt. Sådan et der består af to gardiner i vindueshøjde og fuld bredde sammen med et langt stykke beregnet til at lukke lidt af for nysgerrige blikke hen over den nederste del af vinduet.

Cafegardinet var temmelig falmet, og jeg håbede at kunne undgå at bruge det. Det lod sig ikke gøre. Samtidig var der på ingen  måde stof nok til foer. Heldigvis lå jeg også inde med et hvidt jaquardvævet dynebetræk, af den art der er så tynd og gennemsigtig at det virkede rigtig godt som foer i stedet for yderstof. 

Samtidig er jeg ikke så vild med helt hvidt. Betrækket var stort nok til at jeg har foeret to kjoler med det. Denne her er den første. 

 


 

Snittet i Aubépine kjolen der får mig til at tænke engelsk regency eller empire, virker godt på mig. Jeg har altid været glad for empiresnit. samtidig er jeg vild med at bindebåndet betyder at den føles tilpas tilpasset figuren uden at det er nødvendigt med en lynlås. Den kan ganske simpelt trækkes over hovedet.

Ærmelængden var jeg til at starte i tvivl om, men allerede efter den første kjole, gik det op for mig at i kjoleform fungerer det rigtig  godt for mig med de afkortede ærmer. Jeg forestiller mig at det også vil du, når vi nærmer os sommeren. 

En varm trøje udenover gør det perfekt på kolde dage - som vi har en del af for tiden. 






Design: Aubépine Dress fra Deer & Doe.

 

Materialer: Kjolen er klippet af et sæt køkkengardiner med cafegardin og halvdelen af et hvidt dynebetræk til foer.

 

Størrelse: Mønstret er tilpasset mig. 

 





Bemærkninger: De korte gardiner gav lidt hovedbrud i forhold til at få plads til alle mønsterdele. Jeg besluttede hurtigt at der ikke var plads til bieserne på overdelen, så den er klippet uden det ekstra stof. 

Ærmerne blev så lange, som de kunne blive - måske lidt kortere end mønstret. 

Skørtet var et problem. Der var simpelthen ikke stof nok til mere end halvdelen, hvis ikke jeg brugte det mere falmede cafegardin. Jeg endte med at klippe den ene halvdel af  skørtet midt over så jeg havde to halvdele i fuld størrelse. Derefter klippede jeg  den anden halvdel af cafegardinet. A-linjen måtte jeg øge, så skørtet er samlet af  flere dele. Dels en syning midt for og bag, dels en øgning i den side på både for- og bagside.

Samtidig klippede jeg skørtet kortere end mønstret angav. Jeg klippede længden til foeret og klippede i stedet foeret af det hvide dynebetræk længere, så det kan ses forneden. 

Det gør jeg nok igen en anden gang.

 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar