onsdag den 22. februar 2023

Kjole nummer seks

 

Da vi for et år siden var på vinterferie samme sted som nu, var Emilie fyr og flamme for at vi skulle forbi samtlige genbrugsbutikker vi kunne finde.

 

 

På hjørnet modsat huset her ligger en af de eftertragtede butikker. Den har ganske korte åbningstider, men jeg lovede at kigge efter stof til kjoler. Jeg fandt en dug. Jeg var langtfra sikker på den ville falde i handes smag, men jeg synes den var pæn, såhh.

Nej hun ville ikke have dugen, den havnede i stedet i min lille men bestemt voksende bunke af genbrugsstoffer, og nu er den blandt de stoffer jeg har omdannet til kjoler. 

Dugen var af den slags der har borter langs siderne og et mindre mønster ned langs midten. For at bibeholde borterne klippede jeg et firkantet skørt og rynkede det til overdelen. Jeg kan rigtig godt lide de rynkede skørter og måske skulle jeg helt og aldeles med vilje lave flere af dem. 

 

 

Skørtet er en smule længere end de forudgående kjoler. Det var der stof nok til, og så blev det sådan. Jeg kan godt lide den lidt længere længde.

Den store trappe op mod Kärnan i Helsingborg var et oplagt sted at tage billeder. 








Design: Aubépine Dress fra Deer & Doe.

 

Materialer: Kjolen er klippet af et en dug og resten af det hvide dynebetræk, der gør det ud for foer. 

 

Størrelse: Mønstret er tilpasset mig. 

 

 

Bemærkninger:  Dugen havde en fornuftig størrelse og stoffet er lidt grovere i vævningen end dynebetræk. Derfor afstod jeg fra bieser, jeg er ret sikker på det ville blive for meget. 

Selvom stoffet er er lidt tykkere end de foreudgående kjoler jeg har syet, havde jeg dels en oplevelse af at det godt kunne være lidt gennemsigtigt og jeg er lidt i tvivl om det er ren bomuld. Derfor var det rart at kunne foere den, både i krop og skørt, så jeg har bomuld direkte mod kroppen og et skørt mod gennemsigtighed. 

Der er ikke foer i ærmerne, og den er så rar at have på, at det med hvorvidt stoffet er ren bomuld er faldet lidt til gulvet. 

Kjolen har lommer, det har alle kjolerne. Mønstret kommer med lommer. Lommer er fantastisk. I dagligdagen kan jeg ikke undvære til mobiltelefonen og nøgler.

Det er svært at se på billederne, men der er altså mønster på hele stoffet.

 

 

 



1 kommentar: