tirsdag den 21. februar 2023

Helsingborg

 

Nå men, så var det vi tænkte, at fra Gilleleje er det nemt at komme med toget til Helsingør. Vi har været i Helsingør mange gange, så hvorfor ikke bare fortsætte, hoppe på færgen og bruge en dag i Helsingborg.

Så det gjorde vi.

 

 

Vi tjekkede vejrudsigten først. Alle udmeldinger tydede på at tirsdag bliver ugens bedste solskinsdag. det gjorde valget af dag let, og da klokken var lidt i ti i formiddags steg vi på toget på Gilleleje Øst Station. Halvanden time senere stod vi på havnen i Helsingborg. 

Klokken var halv tolv, vi var sultne og jagten gik ind på en fornuftig frokost. Vi valgte Bastard Burgers, der leverer en  fornuftig burger, der ligner det de har på billederne sammen med gode pomfritter og en god stemning.Vi var mætte, da vi gik derfra.

 



 

Helsingborg er ikke nogen særlig  stor by, og ret hurtigt havde vi været byen rundt mere end en gang. Der var ikke meget åbent - det vidste vi godt hjemmefra. Alligevel ville vi have ønsket at finde et bymuseum. Vi fandt kaffe et par steder, jeg smagte semlor for første gang og da klokken nærmede sig fire var solen ved at gå ned, og vi var ved at være færdige med at gå byen tynd. 

 

 

Vi gik i Hemköp og købte danskvand med pæresmag til Anders og gik derfra mod færgen tilbage. Turen hjem tog noget længere end ud, hvor alting passede perfekt. Dels sejlede færgen og toget kørte nu kun hver halve time og vi missede begge dele, så der blev ventetid både ved færgeterminalen og på stationen. 

Jeg havde strik i tasken, Anders er god til at vente, og så er ventetider ikke noget problem. Samtidig var vi indstillet på længere rejsetider på vej tilbage og med en dejlig dag i bagagen og et varmt hus i vente, er alt godt.

 

 

I morgen har vi ingen planer. 

Endnu.





 



4 kommentarer:

  1. Smukke billeder af Kärnan. Jeg skal altis have en pære-softice - ting med pæremsag er altså godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har det generelt sådan med hindbær. Anders er klart til pære. Også Is :)

      Slet
  2. Hvor hyggeligt! Jeg har mest bare gået fra stationen op til sygehuset og bagefter ned til færgen. Bare på den lille strækning kan man komme forbi en garnbutik og alt muligt! Men der er tydeligvis mere at se i Helsingborg! Hvad syntes du om semlor? (Jeg kan bedre lidt fastelavnsboller.....)
    Jeg elsker den lille sejltur. Det føles som 10 minutters krydstogt!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi var også forbi garnbutikken. Jeg synes nok at nu har jeg prøvet semlor. Så vil jeg faktisk også hellere have en fastelavnsbolle. Og ja det er altid hyggeligt at sejle. Jeg bliver sendt tilbage til dengang vi sejlede til Nyborg, når vi skulle besøge mormor og morfar :)

      Slet