torsdag den 25. februar 2010

Varme i lange baner


Da Emilies lange sokker var færdige, ville jeg også have. Jeg havde garn, jeg fandt et fint snoningsmønster, jeg havde en ide om maskeantal – så det var bare at gå igang.

Da vi rundede sommerhuset, der var bidende koldt, huskede jeg pludselig hvorfor jeg længe har ønsket lange fingerløse handsker. Nok er vide ærmer fikse – synes jeg – men praktiske, eller varme for den sags skyld er de ikke.

Mere end en gang har jeg siddet i morgenkulden i sofaen, mens jeg langsomt vågner op og fryser om mine underarme under sweaters med brede ærmer. Og nok er isoleringen i vores lejlighed ikke af den bedste, men manglende isolering i et uopvarmet sommerhus slår den kolde påtrængende luft med flere længder.

Jeg troede jeg skulle bruge dagene sammen med blade og snoninger, men de påbegyndte sokker havde også fundet vej, og det selvom jeg havde set i øjnene at antallet af masker ikke helt passede med omkredsen af mine ben.

Skaftet var nået, hælen skulle begynde, men begyndte aldrig. Lynhurtigt blev projektet dømt ude mens fingerløse handsker voksede frem.

Inden vi tog hjem, havde jeg to af slagsen. Lange strikkede ærmeting, der varmer både under vide ærmer og frakker ude i sneen.

Måske er kanten om fingerne lige lovlig løs, og måske holdes der en dag for med en række fastmasker eller to. Lige nu bliver det ikke … men måske en dag .. kanske.

9 kommentarer:

 1. Hvor er de smarte Pernille, kan du ha' dem i fred når datteren ser dem.. ;-))

  SvarSlet
 2. Det håber jeg Inge. Lige nu er hun hos barnefaderen på Djurs, så der er ingen fare :)

  SvarSlet
 3. De ser bare lækre varme ud :)

  SvarSlet
 4. De er blevet rigtig søde og ser ud til at lune dejligt :-)

  SvarSlet
 5. Rigtig flotte og ser dejlig varme ud :-)

  SvarSlet
 6. Skønne vanter. Det der med snoninger tør jeg ikke give mig i kast med :)
  Jeg så lige dit indlæg længere nede - puha. Jeg håber, at det kommer til at gå nemt og ender med at være et helt og aldeles ukompliceret indgreb.

  SvarSlet
 7. De er altså bare skønne :)

  SvarSlet