onsdag den 10. februar 2010

Kunsten at læse en opskrift


Ungersvenden fylder år i morgen og vil gerne have lidt sødt med til klassen.

Opskrift og ingredienser er fundet frem til en omgang chokolademuffins med ekstra chokoladestykker i.

Opskriften var en smule svær at tyde – mine fine skriftstegn er ikke just formskrift. Så opskriften blev læst igennem… bland det tørre, rør smør og sukker hvidt, tilsæt æg og siden resten af det våde, før blandingen hældes i melblandingen og røres godt sammen.

Opskriften er gennemprøvet, den har aldrig fejlet, heller ikke når jeg ind imellem får mærkelige indfald og tilsætter noget andet eller mere end skrevet står – bare basis er i orden.

Basis….

Det er nemlig vigtigt at smør og sukker røres sammen…. i stedet for at glemme hvad man lige har læst og hælde sukkeret ned i melblandingen… det er også meget lettere end at røre smør og æg - uden sukker…

Den sammensætning giver nemlig af en eller anden grund en meget, meget tør blanding… lidt mælk hjalp… det ligner nu… nu mangler vi bare første omgang kommer ud af ovnen, med mulighed for at smage…

På den anden side – man skal lære så længe man lever… eller noget :)

 

UPDATE:

De dufter godt, ser lækre ud og smager fortrinligt :)

4 kommentarer:

  1. Hvor dejligt...det havde også været surt at skulle lave det om :-)

    SvarSlet
  2. Rigtig surt Annette - specielt fordi der hverken er mere æg, sukker eller smør :)

    SvarSlet
  3. Tusinde tak Losarinas mor :)

    SvarSlet