onsdag den 24. februar 2010

Hjembringelse gennem tilsneet skov


klar til afgang

Sådan et sommerhus med isolering til sommertider kræver meget varme. Når varmekilden er bekkasinen i midten af stuen, kræver det også brandbart materiale, der hurtigt vejer til.

Anders fandt kælken frem fra gemmerne i skuret og tilsat et håndtag han fandt andetsteds begav vi os på vej. Inden vi nåede helt frem til købmanden rundede vi Asserbohus, der også er smukt om vinteren, og kælken ventede mens vi studerede gamle sten.

kørsel med meder gennem snedækkede skovveje

Ud over indkøb til lækker aftensmad og ost i stride strømme, måtte vi investere i en rulle snor, for ikke at tabe hjembringelserne. Alt blev surret fast og turen gik tilbage gennem skoven og de snedækkede veje.

De fire poser vi fik hjælp af, af kælken var ikke nær nok. Allerede inden da var flere poser båret til hytten - men de hjalp.

ild og varme

Hjemme fik vi varme i kroppen og ost på brødet, for købmanden har altid et stort udbud og som regel også på tilbud. Vi benyttede de orangemærkede af slagsen og spiste lækkert brød til … et par gange om dagen.

Jeg tænker lidt, at omsætningen nok ikke er helt så stor om vinteren, som om sommeren, for sådan en købmand… men skærer han alt for meget i udbudet, mister han måske de resterende kunder.. og vi får ingen billig ost…

sagde jeg, jeg godt kan lide ost :)

4 kommentarer:

 1. Selvom det er tungt og hårdt og alt det der, er det jo en oplevelse, I sent glemmer. Skøn måde at hjembringe varer på. Og alt det ost!!! Mums.

  SvarSlet
 2. Mette b, vi spiser stadig af alt det ost og turen med kælk var nok noget af det mest geniale vi fandt på :)

  SvarSlet
 3. Åhhh hvor lyder det hyggeligt og dejligt, jeg savner mit lille sorte hus i skoven, når jeg ser dine dejlige billeder. Fed ide at bruge kælken til at slæbe varer hjem på. Det minder om når min mor fortæller om sin barndoms snevintre :-))

  SvarSlet
 4. Hvordan er det... nød lærer nøgen kvinde...
  De er monstertunge sådan nogle briketter og vi havde prøvet andre muligheder. Når der så samtidig ryger 1½-2 pakker om dagen, før huset er til at være i... så..

  Jeg kan godt forstå du savner dit lille hus Inge. Jeg gad godt have sådan et, der var mit eget og ikke bare på lånebasis :)

  SvarSlet