søndag den 14. februar 2010

Definitionen på tømmermænd


februar 2010

Det er ikke særlig gennemtænkt at gå på druk dagen før familie, venner og bekendte kommer til kage og fest.

Ikke desto mindre var det det, Ungersvenden gjorde natten mellem fredag og lørdag. Han så ellers ganske frisk ud, da han lørdag morgen stod op og gjorde sig klar. Han indrømmede at natten havde været en smule våd, men han havde ingen mén af det.

Godt så! tænkte jeg, og tænkte samtidig at havde jeg vidst noget om hvad aftenen forinden skulle bruges til, havde han muligvis ikke fået lov at tage afsted…

Formiddagen skred, borde blev flyttet, kager bagt og enorme mængder købt ind til både eftermiddagskaffe, aftensmad, fest hele natten og endelig morgenmad til trætte teenagere.

Efterhånden blev fødselsdagsbarnet også mere og mere askegrå i ansigtet mens kravet om fedtet mad steg til mere end voldsomt. Anders hældte koffein på ham, uden det stroe resultat og adspurgt endte han med at sige:


“Jo, altså jeg har det ikke så godt i maven, det er lissom jeg har kvalme…”

“Tjo” kunne jeg svare “Det er tømmermænd!”

“Neeeej” sagde han og så oprigtigt overrasket ud “Tømmermænd er ondt i hovedet…”


Jeg opgav den lange forklaring og gav ham den kortest mulige version, jeg kunne komme på… Og så endte han ellers eftermiddagen, med kaffe, kage og familie, sovende på den nærmeste sofa…

6 kommentarer:

 1. Undskyld!!! Jeg ved godt at det er tarveligt, men jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg læste den historie. Selv om man er helt frisk når man står op, så skal man ikke føle sig alt for tryg; man risikerer at blive ramt af nemesis!

  SvarSlet
 2. Jensdrejer, du skal ikke undskylde, det var afsindig morsomt... og nogen ting skal læres på den hårde måde :D

  SvarSlet
 3. tjaaa,tænker jeg smilenede, så er ungersvenden den erfaring rigere :-)

  SvarSlet
 4. Hvis de nu tror, de kan det hele - hvilket de jo tror - så rammer (mors?!)hammer på et tidspunkt.
  Min søn tror også, at han er supermand og man kan godt blive en anelse træt af at fixe kastanier løbende.

  SvarSlet
 5. Susling, heldigvis vågnede han op til dåd, efterhånden som klassekammeraterne dukkede op, og selv supermand skulle vel også lære det en gang :)

  SvarSlet