tirsdag den 2. februar 2010

Snestorm?


Jeg er ikke i tvivl om at andre dele af landet har oplevet både storm og snefald i rigelige mængder. I løbet af dagen indløb meldinger fra flere steder i oplandet, der lød på sne- og trafikkaos.

I Klubben blev de medarbejdere der bor længst væk sendt hjem, mens ungerne blev hentet eller ringet hjem af bekymrede forældre, så de sidst stod tilbage uden børn og lukkede etablissementet.

Vi lavede mad og håbede at de fire unger, der spiller bowling om tirsdagen og derefter spiser hos os, kunne stride sig gennem blæsten på turen fra centret til skolen. Imens kiggede vi skiftesvis vejrvarsler, ud af vinduet og havde radioen kørende.

De tre ting harmonerede ikke særlig godt. Jo, vel blæste det med fygning til følge, men sne fra oven kunne vi rigtig se. De fire unger, mente dog da de endelig kom, at det sneede tæt, jeg er stadig tilbøjelig til at mene fygningen stod for det meste.

På et tidspunkt overvejede vi om Rødovre var gået ram forbi, for de meldinger vi hørte om andre steder, stemte på ingen måde overens med det vi kunne se ud af vinduet… eller måske var det bare skolegården, der ikke harmonerede med resten af Verden…?

Vi spiste, vi hyggede og ungerne vendte næsen hjemad. Tre kvarter før tid, sendte min søde kollega mig hjem, mens han selv holdt skansen med de sidste to børn.

Ude var stormen væk, hvis den nogensinde nåede frem. Vejen var køreklar, cykelstien ganske ryddet og en lille fejemaskine på vej på fortovet. Jeg trådte til side, og lod den lille traktor komme forbi. Fniste lidt af den ludende ældre mand, med overkroppen tæt på rattet og morede mig stille over det sissyfosarbejde han formåede at lave.

Nok var fortovet ryddet, da han var kommet forbi. Til gengæld var det ikke længere muligt at se astfalt på cykelstien – meget af den affejede sne var nemlig havnet pænt drysset ud over hele cykelstien.

Bussen ankom på slaget og noget forundret kom jeg langt hurtigere hjem, end jeg havde forestillet mig. Helt hjemme havde det beredne mandskab været ude med sneploven, og endnu engang undrer jeg mig over hvornår vores gårdvagter sover – sjældent kommer jeg ud, uden fortov, trapper og småstier er ryddede.

de 10-15 cm sne kunne jeg kigge langt efter… Her er vist max faldet 10-15 mm, men smukt er det, når alt det grå får en ny omgang af det helt hvide. (Det meste af sneen under cyklen, lå her vist i forvejen) :)

Efter stormen

3 kommentarer:

 1. courage,
  le printemps n'est pas loin
  le vent d'ouest est revenu sur la france, les jours rallongent et les merles comment a siffler.

  denis (F)

  SvarSlet
 2. Jeg har fuldstændig samme oplevelse af snestormen som dig. Her midt på Bispebjerg er snebunkerne i hvert fald ikke blevet meget større. Jaja, der var da noget fygning, men det var jo hurtigt overstået.

  SvarSlet
 3. jensdrejer, jeg går rundt og småfniser når flere jyske bloggere undrer sig over alarmberedskabet, bare fordi der ventes snefald over hovedstaden... De har jo ret! :D

  Vejret i går må vist betegnes "en storm i et glas vand" :)

  SvarSlet