onsdag den 3. februar 2010

Morgentanker


blåt i blåt

Udenfor er Verden blå i blå, og alting er hyllet i et tågeslør. De tidlige morgentimer bragte endnu et drys af det smukke hvide, der nu ligger tæt overalt.

Når morgenens tanker kredser om muligheden for cykelture mod hverdagen, bunder det ikke ret meget i snefaldet, for langt størstedelen af vejen vil være ryddet. Der skal kommunen have ros. Rettidig omhu, eller hvad sådan noget hedder – men hele vinteren har cykelstierne været ryddet ganske kort efter snefald på snefald.

Nej sneen er ikke en hindring for cykelture. Det er til gengæld aftenens tøvejr. Der var glat på turen hjem i aftes. Et enkelt sted var jeg ved at trimle omkuld, men nåede at rette op. Hjemme kunne mit fjernsyn berette at det tøede på hele Sjælland. Natten har helt sikkert også bragt minusgrader og pludselig er tanken om cykling og muligt islag slet ikke særlig fristende.

Kun tanken om det kvarter jeg efter arbejde har til at nå fra den ene skole til den anden. Fra arbejde til skolehjemsamtale, der denne gang handler om udskoling, kan få mig til overveje cyklen for alvor.

Men et fald kan også være alvorligt, og måske er der i virkeligheden mere seriøsitet i en aftale med den søde kollega om at gå tidligere og have tid til turen skolerne imellem.

Jeg tror det sidste er langt at foretrække!

3 kommentarer:

 1. Det tror jeg også !
  Pas på, det er glat derude :-)

  SvarSlet
 2. Her er der ikke ryddet på meget andet end de 2 store veje i byen. Alle indfaldsvej og andre småveje og cykelstier er sneet godt til.

  Pas på når du cykler :-=

  SvarSlet
 3. Jeg valgte at lade cyklen stå.
  Fortovet var glat, det så mere glat ud end cykelstierne, men måske var det bare spil for galleriet :)

  SvarSlet