onsdag den 17. februar 2010

Om igen… med glæde…?


godt igang med snoninger og blade

Det siges at dobbelt brug af garnet giver dobbelt glæde.

Jeg er nu ikke overbevist, men efter de sidste mange dage at have strikket en smule hver dag og endelig have et godt stykke af den nederste del til en lang frakkeligende ting, må jeg kapitulere og stoppe op.

Winter Wonderland Coat, som jeg forelskede mig i for længe siden er godt igang. Jeg kunne ikke lide det nederste juletræsligende hulmønster og lavede min egen version. Jeg kan heller ikke lide at snoningsmønstret bliver brudt når skørtet skal strikkes i fem forskellige dele, så jeg strikker hele vejen rundt.

I min version har jeg lavet blade hele vejen forneden. Blade fordi længere oppe er mindre blade blandt alle snoningerne. Men jeg har længe været lidt i tvivl om mine store blade også var rigtigt afsluttet, og efter at have nået de små er der ikke længere tvivl - de er bare er så meget pænere afsluttet.

Rent teknisk er der stor forskel, specielt fordi de store blade vrider det strikkede og danner buler.

Jeg kunne selvfølgelig bare strikke videre og lade det blive ved det, men jeg ved det vil irritere mig igen og igen… Så nu tager jeg på arbejde, lader det hele ligge og trækker vejret dybt inden jeg i aften tager fat på arbejdet at trævle op helt derned, hvor toppen af de store blade begynder.

… og beslutte mig for dobbelt glæde :)

lille blad stort blad

10 kommentarer:

 1. Det ser ellers meget flot ud nu, men jeg kender godt det der med, at det vil irritere, hvis det ikke bliver på den måde, man helst vil, så pøjpøj med optrevlingen og den nye fortsættelse.

  SvarSlet
 2. Det der med at trævle op, kender jeg alt for godt, men det er altså blot i fuldstændigt almindelige lige-ud-af-landevejen opskrifter.
  Nu så jeg jo starten af den der coat du er igang med. Og der er jo viiiildt mange masker.
  Nå, det her blev langt....ville faktisk bare sige at JEG syns det er surealistisk flot og jeg beundrer at du overhovedet kan overskue noget så stort og kompliceret.
  PS::: jeg kan faktisk bedst lide de store blade :-)

  SvarSlet
 3. Hej Pernille! Jeg kender også godt den der fornemmelse, hvor man bare ved, at det vil irritere en selv ALTID med noget, man ikke er helt tilfreds med. Jeg hækler også gerne det samme to, tre eller fire gange med en masse optrevlinger for at opnå det resultat, som gør at jeg synes resultatet bliver 100% som JEG vil have det! Vel vidende, at INGEN andre nogensinde vil interessere sig for det. JEG VIL! God arbejdslyst med dit flotte projekt - jeg kunne godt sige, hvad jeg synes... Men det er irrelevant!
  -LisBethLys

  SvarSlet
 4. très joli ce motif feuille
  bonne idée la laine naturelle pour des motifs nature, couleur de l'automne

  denis (F)

  SvarSlet
 5. Ja - det er jo ganske velkendt. Jeg tror, du bliver så meget mere glad, når den bliver, som du vil have den. Ting, der irriterer mig, laver jeg altid om - for ellers ved jeg, at det i sidste ende kan risikere at være spildt arbejde, fordi det aldrig kommer rigtigt i brug.
  God arbejdslyst :-)

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Jeg kan godt se hvad du mener, men ved gud Pernille... det er da for træls. I øvrigt glæder jeg mig til at se resultatet, og så har jeg vist lige fået noget nyt jeg må lære hihi, bladstrikning. Det kan jeg nemlig rigtigt godt lide.

  Håber den kommer med i strikkeklubben, så man kan få lov at røre lidt ved garnet og se hvordan det ser ud irl.

  Forresten vil jeg mægtigt gerne også have dine gode råd vist til det der med strik i flere farver. Men det haster ikke, for jeg skal først lige have vundet nøglerne op til flerfarvegarnet. Det bliver sjovt at prøve :)

  Rigtig god dag
  Henriette :-))

  SvarSlet
 7. Hvor godt at du tager konsekvensen og trævler op :-) Jeg synes frakken ser meget lovende ud!

  SvarSlet
 8. Tak Evi, jeg vil hygge mig med optrævlingen, så kan jeg også prøve om bredden virker :)

  Annette, der er vildt mange masker .. og det gør da også en lille smule ondt - men jeg ved bare...
  Jeg tror det største problem med de store blade er, at de lissom laver dutter på midten. Det ser ikke pænt ud og jeg kan ikke overbevise migselv om at det kan presses i facon - jeg har ellers prøvet :)

  LisBethLys, det værste er næsten at jeg lige siden afslutningen af de store blade ikke har været helt tilfreds, men ikke har kunne sætte fingeren på hvad der var galt... Så optrævling, here I come :)

  Merci Denis :)

  Gittemay, jeg er helt sikker på jeg vil blive så meget mere glad :)

  Den kommer med Henriette - det lover jeg. Som mange andre ting er det egentligt meget simpelt, når først man kommer tæt på - noget med indtagning, udtagning, ret og vrang :)
  Det er længe siden jeg sidst strikkede med mere end een farve, men jeg lærte engang en rigtig god måde at holde garnet på, når der er mere end een tråd, og det viser jeg dig gerne :)

  Lykke, jeg synes også den ser rigtig godt ud. Det tog mig lidt tid og en optrævling helt nede i bunden, før jeg fik ændret det eksisterende mønster til noget, jeg synes bliver godt :)

  SvarSlet
 9. Puha.. jeg er imponeret, forstår godt du er nødt til at beslutte dig for dobbelt glæde. Hvis jeg nogensinde havde fået slået så mange masker op, såhhh... nej så stort et arbejde ville jeg slet ikke kunne magte, og så TO gange, det er skisme godt gået Pernille.

  PS har lige slået 3 masker op til en ny karklud, tar ud til 100 og ind til 3, alt i ret... ja det går som en leg :-))

  SvarSlet
 10. Inge, det er nok et spørgsmål om temperament, og det er også lækkert når det bare går som en leg :)

  SvarSlet