onsdag den 7. juni 2023

Reffen

 

Jeg ved ikke hvorfor Anders altid vil til Helsingør, når vi taler Street Food. Det viste sig at han havde besluttet at muligheden i København bare er ganske forfærdelig. Så giver det meget mere menig altid at tale Helsingør. 

 

 

Men det skulle komme an på en prøve, så jeg insisterede på København, og nu han vil gerne tilbage. Så fik vi det på plads.

Vi brugte Grundlovsdag på turen, startede med S-toget og da først vi sad der, begyndte vi at tale om, hvordan man egentlig kommer ud til Refshaleøen...

Anders Googlede - tag bus nummer 2A. Vi gad faktisk ikke køre i bus, det var varmt, solen stod højt, himlen var blå og der er jo den der havnebus. Mens Anders Googlede videre, fablede jeg om Nyhavn, hvorfra jeg ved den sejler. Vi kunne stå af ved Nørreport og gå dertil. 

Google sagde Nordhavn og Orientkaj. Det kunne sikkert også have været fint, men vi gad ikke blive siddende i toget så langt. Vi kom i tanke om Metroen, den kører fra Nørreport til Kongens Nytrov og dermed Nyhavn. Den kører også fra Hovedbanen, og det var måske lidt sjovere. Og så fik vi travlt med at stå af.

 

 

Fremme ved Refshaleøen kunne vi konstatere at madmarkedet er superhyggeligt. Et virvar af containere, gamle busser og små skure er bygget om til madboder, der breder sig i flere retninger. Udvalget er stort, der er mange siddemuligheder, uden at det bliver for meget. 

Det var mange mennesker, men det føltes ikke som om der var mange mennesker. Det hele foregår under åben himmel med respekt for de gamle industribygninger der fylder stedet og der er efter sigende åbent hver dag.

Det er muligt det skønne vejr gjorde stedet mere fantastisk end på en regnvejrsdag. Her kommer madmarkedet i Helsingør til sin ret - det er nemlig i en gammel værftshal. Men der er ikke åbent hele året.

 
 

Vi gik tilbage til Kongens Nytorv gennem det gamle voldanlæg, over  bastioner og voldgrave og langs de smukke gamle værftsbygninger på Holmen. København er en smuk by - specielt i solskin.

 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar