søndag den 18. juni 2023

Legepladsen i Grøndalsparken

 

Min mor havde lagt billet ind på hyggeligt samvær med Oscar, så i formiddags kørte vi mod Vanløse og legepladsen i Grøndalsparken, tættest på min mor. Der er sikkert flere legepladser i Grøndalsparken, men dem ved jeg ikke noget om.

 


 

På vejen snakkede vi om at Oscar har to oldemødre - både hans mors mormor og hans fars mormor. Han har også en oldefar. Jeg synes det er sejt at have oldeforældre, som rent faktisk kan bruges til noget.

Jeg havde vist kun min mormors mor, som var en meget gammel dame, der boede i Hjørring på et plejehjem, og som jeg mødte en gang eller to. Min søster husker at hun kunne lide is. Det er vist også det. 

At hun var en supersej dame, der fødte ti børn, og mere eller mindre brødfødte dem alle alene, fordi manden hverken kunne eller ville og tillod sig at dø fra kone og alle ti børn. De boede dengang et stykke udenfor Hjørring. Det lykkedes hende at få tag over hovedet i en loftslejlighed over en af byens købmandsgårde, hvor hun nedsatte sig som rullekone.

Min mormor var en af de ældste, den yngste var fem år ældre end min mor. Når min mormor en sjælden gang imellem fortalte om sin barndom, var det bestemt ikke lutter lagkage og røde roser, men der var ingen tvivl om at hun var glad for sin mor. Som nok var noget af en madamme. 

 

 

Oscars oldemor er ikke nogen madamme. Til gengæld gider hun hoppe på trampolin sammen med Oscar, kigge  på planter i græsset og kravlede lynhurtigt til tops, da Oscar ville op.

Efter armgang og alt for højt græs endte han en smule utilfreds. Jeg havde lovet at køre i Zoologisk have. Det er et fantastisk sted at have årskort til. Og han ville gerne vide hvornår vi skulle videre.

Vi pakkede sammen og sagde farvel til min mor, der også havde andre planer.  





Ingen kommentarer:

Send en kommentar