torsdag den 29. juni 2023

Brædstrup og Garngalleriet Mikrofarveri

 

Jeg havde en ganske særlig grund til at tage til Aarhus. Umiddelbart ville jeg til Silkeborg, men jeg kunne ikke finde overnatning, og så er der heller ikke længere til Aarhus. 

Jeg ville hverken til Aarhus, eller Silkeborg. Jeg ville til Brædstrup og besøge Birthe P i hendes garnbutik, hvor hun også sælger egne håndfarvede spindefibre. 

 


 

Tanken om Silkeborg handlede i første omgang om afstand, derefter Himmelbjerget. Jeg har aldrig være på Himmelbjerget - hvis jeg har, kan jeg ikke huske det. Mine forældre var ellers godt til at komme rundt i landet sammen med os. 

I dag tog jeg til Brædstrup. Det var ikke svært at komme frem. Tilbage var straks værre. Jeg nåede at føle mig en smule fanget i en lille by, midt i Jylland. 

Jeg tog rimelig tidligt at sted. Ikke så tidligt, som først forventet. for jeg har ferie og der var grænser for, hvor tidligt jeg gad stå op. Fra Aarhus banegård tog jeg lyntoget en station til Skanderborg. I Skanderborg skiftede jeg til et regionaltog til Horsens, hvorfra en bus kørte til Brædstrup.

Jeg kunne være lidt ærgerlig over at Brædstrup ikke længere er en stationsby. Det føles altid nemmere at komme frem fra en station.

Vel fremme kunne jeg konstatere at jeg havde en time, inden bussen mod Silkeborg kørte. Jeg havde nemlig tænkt, at når jeg var tidligt af sted, kunne jeg nå turen om Himmelbjerget med det samme. 

jeg fandt nemt Birthes butik, fik en hyggelig snak og købte spindefibre. Halvdelen har jeg planer med. den anden halvdel ville jeg bare gerne have. 

 


 

Tilbage ved rutebilsstationen havde jeg god tid, ventede og ventede og ventede og begyndte at undre mig over hvor den der bus blev af. Det viste sig at nogen steder uden for de store byer, kommer bussen kun, hvis den bliver bestilt mindst en time i forvejen. Jeg tænker den der flexbil, der kom og hentede en dame, nok var bussen...

Jeg følte mig noget skuffet - og uvidende. 

Jeg kunne stadig godt komme til Silkeborg, men jeg ville først være fremme omkring halv fire. Lidt for sent i forhold til at sejle ti Himmelbjerget. I stedet kunne jeg vente en time, og tage over Horsens tilbage til Aarhus.

Det virkede som den bedste ide, og Himmelbjerget blev udsat til en anden dag.

 


 

Jeg valgte at bruge den time jeg skulle vente, på at gå en tur ned til den sø jeg kunne se på kortet. Jeg kan læse på kortet at søen hedder Ring Sø. Det er en smuk sø, gåturen var fin og jeg havde god tid til at finde busstoppestedet og være klar til at hoppe på.

Tilbage i Aarhus, har jeg nydt resten af dagen, med lidt strejfen rundt i byen, sen frokost og fundet ting jeg ikke har fået med, da jeg pakkede. 

I morgen bliver jeg i byen, turen til Himmelbjerget bliver i stedet lørdag. Jeg har bestilt billet til en tur med Hjejlen, den ene vej. Og har god tid til at bestige bjerget, spise medbragt mad og finde tilbage igen. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar