fredag den 30. juni 2023

På rundtur i Aarhus

 

Det er allerede tredje dag jeg er alene på ferie. Jeg nyder det. I dag sov jeg længe, eller det vil sige jeg havde ikke sat vækkeuret og vågnede langt tidligere end forventet.

Jeg havde ikke mange planer i dag, alligevel formåede jeg at gå så meget rundt i byen at mine fødder var trætte, da jeg satte kursen tilbage til den lille lejlighed midt i byen, jeg har lejet. Det er skønt at bo midt i byen.

 

 

Jeg havde god tid i morges, hyggede, strikkede og nød bare at være. Senere gik jeg ud i byen. Første stop var Yarnfreak. 

Tilbage til min fødselsdag sidste år, fik jeg et gavekort til samme butik. Jeg vidste det skulle bruges, jeg vidste ikke til hvad. 

Jeg kiggede på det hele og endte med at købe bomuld til den hæklede taske, der med mellemrum gennem de sidste mange, mange år, har rumsteret i mit hoved. Nu har jeg til den yderste del, den inderste kommer nok, når der bliver tid til det. 

Hvornår jeg sætter i gang er et godt spørgsmål.

Bomuldsgarnet kunne ikke fylde hele gavekortet ud. Jeg endte med at lægge lidt til selv og kom af sted med et enkelt fed af set smukkeste merino. En dag bliver et lille tørklæde. En dag - jeg har ikke travlt. 

Jeg fik et net med, fordi damen mente jeg er turist. Jeg var enig.



Langt senere på dagen gik jeg ind i Broderi Moderne. Jeg skulle egentlig ikke have noget, jeg skulle bare kigge - og ønske at jeg kunne købe det hele. 

Broderi Moderne er en skøn butik, en af dem jeg helst skal  forbi, når jeg er Aarhus. De har alt. Tror jeg. 

De havde de fine små fugle fra Satsuma Street - hende der står bag broderiet, jeg er i gang med. I foråret udgav hun fire små kits med forårsfigurer. De er så fine. 

Tilbage i foråret var jeg omkring hendes etsybutik, for at kigge priser. En ting er mønstret alene, det er til at have med at gøre. Men figurerne er syet på perforeret karton, og det kunne jeg ikke gennemskue at købe i Danmark.

Skulle jeg købe et kit med de små fugle - eller kaniner eller sommerfugle, de er også fine - kostede det ikke kun prisen for kittet, men også fragt og told. Jeg opgav.

 

 

Nu var de så her, lige for næsen af mig. De har kun taget fuglene hjem. Dem købte jeg. Jeg købte også en saks - man kan aldrig få for mange sakse. 

Jeg har lyst til at gå i gang. Lige nu venter jeg.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar