mandag den 21. september 2009

Pisosse


Jeg vidste godt de fra bladets og garnfirmaets side havde lidt problemer med min bluse - speciet fordi jeg har lavet den i min størrelse – hvilket åbenbart er en large og modellen skulle være en størrelse mini.

Jeg snakkede dengang med hende, der stod for at opskrifter og modeller virkede. Hun fortalte, at hun havde en uge til at strikke en ny model i str small, og det kunne hun nok ikke nå. Derfor var alternativet at køre min bluse gennem overlockeren. Jegg snappede lidt efter vejret – jeg havde håbet at få blusen igen, men indså at jeg havde opgivet rettighederne til den, da jeg vandt og regnede egentlig ikke med nogensinde at se den igen.

avena-teltSamtidig snakkede vi opskrift. Damen ville gerne gøre ærmerne lidt smallere og ærmegabet lidt mindre. På det tidspunkt var jeg var nærmest græskkatolsk, blusen og opskriften var ikke længere min og de kunne sådan set gøre hvad de ville, i forhold til kundepleje. Jeg er da slet ikke i tvivl om, at jeg er ret alene når det kommer til meget brede ærmer.

Stor var overraskelsen derfor, da jeg for 3-4 uger siden modtog trøjen i en fin pakke med tak for lån. Weeeiiii tænkte jeg, så nåede hun at strikke en ny, eller også har de nok sat nåle i, inden fotografering.

I dag er så dagen at bladet med opskrift og billede udkommer. Jeg var nede forbi den nærmeste købmand og købe, slog op på siden – og helt ærligt! Min faglige stolthed er temmelig forarget over hvordan det er lykkedes at gøre en figurstrikket model til et telt! Selv jeg ved at et par stategisk placerede nåle og en anden positur ville have givet et noget andet og langt mere flaterende resultat.

Så derfor – når jeg nu har muligheden – får I lige en version, der forhåbentlig giver et bedre billede af, hvordan modellen er tænkt at skulle se ud!

Opskriften derimod er noget nær en tro kopi af den jeg i sin tid skrev :)

avena-rigtig 

17 kommentarer:

 1. Jeg synes din bluse er så flot!! Jeg tænkte ikke over at den lignede et telt, da jeg så den i bladet, men sukkede indvendigt over, at jeg A.L.D.R.I.G får tålmodighed til at strikke så avanceret et projekt.
  Du har nu ret i, at den er meget flottere på dig og at de godt kunne have gjort sig bare lidt umage med at "sælge" den i bladet.
  Øv for det og tillykke til dig anyway!

  KH mette

  SvarSlet
 2. Til lykke med at du vandt Pernille! Hvad er det for et blad opskriften er i ?
  Jeg har en gang for år tilbage været model i Alt for Damerne, og da havde jeg da nåle overalt i det tøj, jeg skulle vise:-) Så de kunne godt have været lidt mere entusiastiske, det giver jeg dig ret i. Den ser jo smaddergodt ud på dig:-)

  SvarSlet
 3. Pernille da, hvor er det et misvisende billede. Det er sgu da synd for den smukke bluse, som først kommer rigtig til sin ret på dit eget billede.

  Nu har jeg ikke selv bladet her, men det vedhæftede, 'en dronning værdi' er det en stavefejl, eller giver det mening, hvis man sidder med hele teksten?

  Tillykke med at du vandt. Blusen er absolut fin.

  SvarSlet
 4. Og ærligt talt Pernille. Den er så meget smukkere på dig. :-) Det er en bluse du kan være utroligt stolt af og jeg håber søreme en dag at jeg kan finde ud af at strikke den. Hvis den altså kan komponeres i min str. Tillykke med den og til bladet kan vi kun sige:

  Skam jer.. :((


  Knus Henriette

  SvarSlet
 5. Det er da en skam med det billede. Jeg ville helt sikkert gerne strikke den, når jeg ser dit eget billede, for det er dælme en flot bluse, men efter billedet i bladet ville jeg være bange for at blive væk i teltet. Når du skriver at opskriften i bladet er stort set magen til den oprindelige opskrift, hvad er det så, der er lavet om? For hvis jeg skal strikke den, vil jeg da helst have at den ser ud som det var tiltænkt fra din side... Og bladet... er det Kreativ Strik, Ingelise eller hvad? :)

  SvarSlet
 6. Mette, jeg er glad for du kan se noget andet end jeg, så er der alligevel håb. En af mine kolleger, synes også den så flot ud i bladet, så jeg overvejede om det bare er mig, der er fokuseret på, hvordan jeg vil have, den skal se ud :)

  Tak Irene, det er Hendes Verden i denne uge.
  Jeg har aldrig stået model, men jeg har da hørt at nåle ikke er ualmindelige, så det havde jeg egentlig bare forestillet mig at de selvfølgelig ville have brugt :)

  Sifka, det synes jeg jo også og tak :)
  Den der værdi giver ingen mening - det er en stavefejl!

  Henriette, jeg er stolt, og måske derfor lidt såret over den måde, den lige blev præsenteret på.
  Opskriften lyder på small, medium og large, så mon ikke du kan finde en der passer :)

  Rikke, de eneste forskelle er vendinger. F.eks. har jeg skrevet "strikke masker op" i bladets version er det blevet til "samle masker op".
  Opskriften er formentlig bare blevet tilpasset det sprog de normalt bruger, og udviddet med en str small og medium - jeg skrev kun opskriften til den størrelse, jeg strikkede - så strik du bare løs :)
  Bladet der Hendes Verden :)

  SvarSlet
 7. Jeg syntes at din bluse er flot på dig Pernille, nu har jeg ikke set den i bladet, andet end her på dit billede og der må jeg sige at den ikke gør sig så godt som din opskrift. jeg var også blevet noget sur !

  Knus

  SvarSlet
 8. Tak Pernille, jeg synes det er så ærgeligt, for billedet yder på ingen måde retfærdighed :)

  SvarSlet
 9. Jeg må også sige, at blusen tager sig væsentlig bedre ud på dig end på modellen.
  Derudover er jeg fuld af beundring for din evne. Den er godt nok rigtig flot.

  SvarSlet
 10. Din trøje er virkelig flot, Pernille! Og jeg vil glæde mig til at strikke den. Men det er godt nok ikke Hendes Verden der har inspireret mig, for helt rigtigt er det ikke "at sælge varen". Modellen ser endda ikke engang særlig tilpas ud selv. Man kan nærmest se på hende at den er helt gal. Nej, Pernille, her er det dig der er dronningen :)

  SvarSlet
 11. Hold da op Mette, jeg rødmer jo helt :)
  Men jeg vil glæde mig til at se, hvad du får ud af den :)

  SvarSlet
 12. Jamen for filan, Pernille! Er det DIN model??? Jeg så den (selvfølgelig) i bladet, og må ærligt indrømme at jeg tænkte flere ting:

  1/ Hvorfor pokker har de ikke strikket den et nummer eller to mindre, til den dersens lillebitte model?
  2/ Fååårk, den er flot - men gad vide om den er meget stor i størrelserne?
  3/ Hvorfor er den model ikke taljeret, for dét ville klæ´ den?

  Nu har jeg så pludselig fået svar på det hele, efter at have klikket ind her :-)

  Og nu vil jeg i gang, for nu har jeg jo set den på "et rigtigt, levende menneske", og det var SÅDAN jeg ville ha´ den skulle se ud! :-)

  SvarSlet
 13. Hvor er den dog smuk Pernille, og hvor er det da sejt at være strikkeopskriftsleverandør til et dameblad :-)

  Jeg er enig med alle... den gør sig langt bedre på dit billede.

  SvarSlet
 14. Kirsten, hvor er jeg glad for du så alle de ting - og fik svar. jeg troede jeg var nærmest ligeglad hvad de gjorde ved den - nu var den lavet og ikke længere "min alene". Altså lige indtil det gik op for mig, at jeg skal lægge navn til den model, der er vist... Det synes jeg pludselig ikke længere var så fedt!
  Jeg glæder mig til at se, hvad du får ud af den :)

  Tusind tak Mette, det er lidt sejt :)

  SvarSlet
 15. Jeg synes simpelthen, at den bluse er så vanvittig flot og lækker, Jeg er VILD med de brede ærmer og elsker det svaj, der kommer ved håndleddet.
  Ærgerligt med sådan et uprofessionelt billede. Meget mærkeligt firma!

  SvarSlet
 16. Pialouise, her gik jeg rundt og troede, jeg var den eneste der godt kan lide brede ærmer - de er frygtelig upraktiske, men jeg synes det er så flot :)

  SvarSlet