onsdag den 6. juni 2012

Nobels Testamente


Jeg tror jeg har en temmelig selektiv hukommelse. For eksempel kan jeg med stor glæde læse den ene bog efter den anden, have fuldt styr på plottet, personerne og detaljerne, for i det øjeblik bogen lukkes efter sidste side have glemt alle de mindre detaljer.


nobelsplakat


Når der går et par år inden jeg sidder i en biografsal med udsigt til en filmatisering af den bog, jeg husker som både spændende og god, har jeg glemt resten - plottet, morderen og den historiske timeline. Den basale baggrundshistorie plejer jeg dog at have styr på.

Da jeg for et par uger siden fik mulighed for at se filmatiseringen af Liza Marklunds Nobels Testamente, slog jeg til, inviterede Bedsteveninden og fik straks bestilt biletter. Jeg er nemlig ret vild med Liza Marklund, Annika Bengtzon og fortællestilen. Men jeg kunne ikke huske de eksakte detaljer.

Altså nåede jeg at mistænke først den ene, siden den anden, inden den endelige trådte frem. Jeg synes nærmest det er en win-win situation. Jeg opnår at nyde historien op til flere gange, både på skrift og i billeder.

De tidligere filmatiseringer af Liza Marklunds Annika Bengtzon har alle været med Helena Bergström og med TV for øje. Denne gang var hovedrollekarakteren byttet ud med Malin Crepin, og jeg indrømmer gerne, at jeg var lidt spændt på, om hun kunne løfte arven. Jeg synes nemlig Helena Bergström er perfekt castet til rollen.

Mine tanker blev i den grad gjort til skamme. Malin Crepin tegnede et overbevisende billede af Annika Bengtzon og jeg glæder mig allerede til fortsættelsen, som jeg har en svag erindring om, uden overhovedet at kunne huske hvad den handler om.

4 kommentarer:

 1. Det lyder spændende - den film vil jeg gerne se. Lige som dig har jeg også været begejstret for Helena Bergström, som altså ikke er med i denne film. Husker hende i 'Änglagård' :-)

  SvarSlet
 2. Madame, jeg synes også hun er skøn i Änglagård :)

  SvarSlet
 3. Sejt. Liza Marklund er jeg ogsaa vild med og proever altid at faa en bog eller to med tilbage hver gang vi har vaeret hjemme. At de var blevet filmatiseret var jeg ikke klar over. Hvis de er paa dvd maa jeg faa saadan nogle med hjem.

  SvarSlet
 4. Lin, de tidlige filmatiseringer er så tilpas gamle, at jeg næsten ikke kan forestille mig andet, end at de kan findes på DVD.

  SvarSlet