søndag den 26. april 2009

Mårup Kirke


udsigt3

Syd for Lønstrup ligger Mårup Kirke og Rubjerg Knude.

Efter en solid frokost gik turen sydpå til fods langs klinten. Der er en barsk natur og et hårdført planteliv derude vestpå. Landskabet er sine steder voldsomt og vidner om utrolige naturkrafter.

Det var en smuk tur i et kuperet terræn, der kaldte på strækøvelser efter hjemkomst.

udsigt2

Fra toppen af klinten var en fantastisk udsigt over Vesterhavet og skibe, helt ude i horisonten. Vejret var overskyet og af en farve, der gjorde det svært at se hvor havet endte og himlen begyndte. 

Ved Mårup Kirke gjorde vi holdt og snakkede lidt om historien bag, kiggede på de nu nedtagne mure, der endnu står i to meters højde og venter på en endelig nedtagning. Et hegn tværs gennem fællesgraven foran kirken viste med al tydelighed hvor tæt på klinten det er tilrådeligt at gå.

maarupkirke

Ankeret fra fregatten The Crescent, der forliste ud for Mårup Kirke i 1808, og som siden 1940 har stået foran kirken er fjernet, tilbage står sammen med murene nogle gamle gravsten og hele stedet fik selv til tider højrøstede teenagere til at være stille.

The Crescent forliste under Englandskrigene, kun 64 ud af omkring 300 ombordværende overlevede og blev siden udvekslet med danske krigsfanger i England.

Vraget ligger stadig på 12 meters dybde nordvest for kirken og har gennem tiden været udsat for flere vragfiskere og sportsdykkere, der har fjernet effekter.

Fra kirken fortsatte vi vores vandring mod Rubjerg Knude, ikke helt uden protester fra unger, der mente det var for hårdt at gå så langt.

rubjergknude

Ingen kommentarer:

Send en kommentar