onsdag den 1. april 2009

Alkohol og julegaver


For et par år siden fik jeg julegave af en af ungerne i Caféen. Gaven var kruset og en tallerken der passer til.

Det rører mig, når andre bruger tid på at finde noget, der skal gøre mig glad. Kruset er i dag en vigtig del af min hverdag. Det bliver i løbet af en arbejdsdag mange gange fyldt med the, jeg ikke altid får drukket, men så kan det fyldes igen.kagekop

I aftes havde jeg det sidste møde i år med en flok 7. klasses elever, der skulle snakke om alkohol og hash. Mens jeg sad med ungerne, snakkede den lokale SSP konsulent med forældrene.

Vi snakker om alkohol, om hvad det gør ved kroppen, om genstande, om at passe på hinanden og om fester. Vi snakker også om alt muligt andet, dukker der spørgsmål op eller historier, så tager vi det når det kommer.

Generelt er det mig der styrer møderne, men gruppen i går kunne selv. Jeg startede, jeg holdt tråde, jeg skrev op på tavlen men det var ungerne der styrede. Det var ungerne der inden de så sig om havde en lang liste over positive og negative elementer i forbindelse med fester og alkohol. Det var ungerne der alene stod for en køreplan for fester, forældrene alle kunne sige ja til.

Og det var første gang jeg har oplevet en klasse helt af sig selv sige at det kunne være en god ide med forældre i baggrunden. I køkkenet eller i kælderen, men i nærheden. Det er ellers et af de punkter jeg altid skal kæmpe med. Men ikke her!

I går stod jeg med den mest fornuftige og gennemtænkte flok unger jeg længe har mødt – også selvom de løb hujende ned ad gangen og opførte sig helt som en flok 7. klasses unger skal gøre, da vi efter endt snak ventede på at blive lukket ind til forældrene igen, til den sidste opfølgende snak.

En fed oplevelse!

3 kommentarer:

  1. Wauu, siger jeg bare! Det må være fedt at overvære og også fedt for ungerne, at det går så gnidningsløst at være medbestemmende :-)

    SvarSlet
  2. Det var dejlig læsning....gid flere ville få en sådan oplevelse med deres 7.klasseselever...Vi skal til en sådan aften i næste uge...håber det går lige så fint :-)

    SvarSlet
  3. Det var vildt fedt Anita :)

    Jeg har siddet på begge sider Anne, som forælder til min store søn og alle de gange jeg har været sammen med ungerne. I aftes var en speciel oplevelse, men det plejer altid at være nogle gode aftener - så glæd dig :)

    SvarSlet