mandag den 27. april 2009

Skagen


bustur

Onsdag bød på en heldagstur med en bus, der fulgte os hele dagen.

Der var ikke meget liv i ungerne, efter den tur de havde været udsat for dagen i forvejen. Måske al den friske luft også gjorde sit.

landskab

Vi kørte mod nord og et landskab, jeg ikke tidligere har set, åbenbarede sig på begge sider af vejen. Det kan godt være Danmark ikke er et særlig stort land, men det rummer så utrolig mange forskellige sider alt afhængig af hvor i landet, man befinder sig.

skagen

Første stop var Skagen, der med sine gule huse og markante tage er et kapitel for sig. Buschaufføren fortalte om tagenes fremtoning, forholdsregler mod naturkræfter og kvinder, der ville have noget pænt at se på.

Der er smukt i Skagen og en stemning, der får tempoet ned og humøret op. En tur gennem byen, bragte os til havnen, der åbner sig og virker som den diamentrale modsætning til byen og de gamle huse, med sine store kraner og skibe der taler sit tydelige sprog om penge og erhverv.

skagen2

Fra en bod på havnen, fik vi serveret fiskefrikadeller og pomfritter, men længe inden vi nåede så langt, havde vi været en tur på Skagen Museum.

skagenhavn

Ingen kommentarer:

Send en kommentar