søndag den 14. august 2022

Shabab Oman II

 

The Tall Ship Races er ikke bare konkurrence for sejlskibe. Det er kæmpe arrangement for skoleskibe fra hele verden, der sejler med sejl. 

 


Og der var skibe fra hele verden - flest fra Danmark, Holland og Polen - og mange temmelig unge matroser, hvilke giver mening i skoleskibssammenhænge. 

Tyskland var pænt repræsenteret, og vi så skibe fra Belgien, Indien, Australien. Letland og Oman. 

Skibet fra Oman var det Anders allerhelst ville se. De havde en ret imponerende sejlrute, og var et af de skibe der ankom tidligt onsdag. Da vi kom forbi, var det muligt at komme ombord. 

 

 


Jeg ved ikke det store om skibe, med eller uden sejl, men Shabab Oman II er et temmelig imponerende skib, der ud over at være fyldt med alt det et skib plejer at være fyldt med, også er et udstyrsstykke ud i bling, bling,

Ornamenter, guld og fine udsmykninger pryder skibet over alt. Anders mente egentlig ikke at have det store behov for at komme ombord, men der var ikke så mange mennesker, så vi gik ombord og blev hilst venligt velkommen af besætningen, der sørgede for at vi kom rigtigt rundt og af igen. 

 

 

 

Det var det eneste skib vi var ombord. Der kunne godt have været et enkelt andet jeg kunne have synes kunne have været spændende at se nærmere på, men der var ikke bare adgang til alle skibe og hos dem der var, var det i begrænsede perioder. Samtidig var der så mange mennesker at jeg tvivler på det ville have været rart at besøge andre skibe.

Anders var tilfreds med at have set Shabab Oman II, både udefra og tættere på. Han påstod faktisk at han havde set det han kom efter. 

 


 

Han havde dog ikke travlt med at komme hjem, og kiggede glad og gerne på alle de andre.

 

 2 kommentarer:

  1. Tænk at sejle helt fra Oman..... Det er jo imponerende! Og flot skib.

    SvarSlet
    Svar
    1. Christunte, de skulle også tilbage igen. Jeg synes det er vildt, de kan finde rundt i alt det der tovværk :)

      Slet