onsdag den 3. august 2022

De første skibe

 

Vi startede dagen på søfartsmuseet, eller Det maritime oplevelsescenter.

Det er fint museum med mange fine ting. Der var en tilbøjelighed til at det var lidt kedeligt, selvom det nok siger mere om mig end om museet. Der er forsøgt at gøre det  lidt støvede ved museer mere tilgængeligt med skærme og interaktion, men det fangede ikke mig. 

 

 

Springerne, ubåden som velegentlig er museets hovedattraktion er bestemt et besøg værd. For nogle år siden var vi inde i en gammel tysk ubåd, den var lidt mindre, men med langt mere information. Det betød at besøget i Springeren blev lidt mere spændende, end hvis jeg ingenting havde vidst. 

Jeg er sådan en museumsbesøgende, der læser tekster og vildt godt kan lide overskuelige tegninger og kort. Kort er fantastiske. Både til at visualisere hvor jeg er, hvor noget har været eller hvor noget er på vej hen. Jeg bliver tit skuffet over manglen på kort. 

Jeg var ikke som sådan skuffet i dag. Men jeg kunne godt blive lidt ked af at se hvor svært det er at vedligeholde og optimere på museer i dag. Jeg ved godt at museerne mangler penge. Det kan jeg godt blive lidt ærgerlig over.   

 


 

Fra søfartsmuseet gik vi videre mod et håb om at se nogle af de første sejlskibe, der er ankommet til havnen. Vi stoppede ved Aalborg Streetfood, fik godt at spise og fortsatte til fods langs vandet. 

Jeg indrømmer gerne at jeg ikke har sat mig ind i det der Tall Ship Race halløj. Jeg ved bare der kommer en masse skibe med sejl og høje master til Aalborg og ligger til kaj et par dage, inden de sejler videre. Der er formodentlig en konkurrence involveret. Jeg ved at Anders er vild med skibe, specielt dem med sejl, og det er i virkeligheden nok for mig.

Det er mange år siden jeg første gang stødte på det der med sejlskibe og Aalborg. Siden har jeg sådan lidt on and off fulgt med, en gang imellem slået op eller på anden måde søgt information og på et tidspunkt lovede jeg Anders, at når de igen kom til Aalborg, skulle vi selvfølgelig se skibe.

Det er så nu!

 


 

De skulle ankomme i morgen, men nogen af dem er åbenbart hurtige og kommer dagen før. Der lå faktisk en del og der kom et par stykke sejlende, mens vi gik fra den ene ende af havnefronten til den anden. Eller i hvert fald den del af havnen der skal indeholde de store skibe. Eller bare skibene, der er nemlig også nogle ret små familieforetagender imellem. 

I dag gik vi kun på Aalborggsiden. Der ligger også skibe i Nørresundby. Der er shuttelbåde, der sejler frem og tilbage, vi tænker vi kommer til at bruge dem. Og så er der kort. Gode store kort med informationer om hvor de enkelte skibe ligger, hvor man kan købe mad, finde toiletter og finde de der shuttels.

 

 

Vi har også fundet en informationsavis med et kort og endnu mere information.

Se så er både Anders og jeg glade. Han skal se skibe og jeg har et kort!






 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar