fredag den 26. juli 2013

Grønt gør glad


Det var ikke kun grønt garn jeg kom hjem med i går.


Skønne, grønne kurv


Midt på Købmagergade ligger Plint, en interiørbutik af den slags jeg aldrig har begivet mig ind i, for jeg er sikker på, at der vil være mange, mange skønne ting, til priser i en helt anden liga end min.

Måske netop derfor var det snarere prisskiltet end kurven jeg så, da vi gik forbi, og der mellem de skønne opstillinger udenfor stod en flok cykelkurve i alskens farver. Cykelkurv 20,- kr stod der. Jeg må have set forkert, tænkte jeg og anstrengte mig for at se et par nuller mere eller andet, der kunne sandsynliggøre at butikken under ingen omstændigheder ville sælge så billigt.


Skønne, grønne kurv

Skønne, grønne kurv


Jeg tror nu alligevel det var farven der fik mig til at stoppe, og mens jeg langsomt rakte ud efter den øverste af de tre grønne kurve, var Emilie hurtigere og skiftede den ud med en af de to andre, som hun synes så pænere ud. Hun havde sikkert ret, mit fokus var stadig i højere grad rettet mod prisen.

Jeg vågende nok i virkeligheden først, da en dame pludselig stod med endnu en af de grønne, og sagde at det kunne man da ikke lade være med. Nej sagde jeg og trådte ind over tærsklen til det hellige. Der er mange skønne ting at få hos Plint, men med mindre de en anden gang har kurve til tyve kroner, bliver jeg nok udenfor.

Forresten var alle de tre grønne kurve allerede afsatte inden jeg nåede at betale. Godt jeg holdt fast på min. En hel del af de andre farver forsvandt også og jeg tvivler på at der var nogen tilbage ved fyraftenstid.


Skønne, grønne kurv

Skønne, grønne kurv


At den var så billig bundede i at den smitter af. Det sagde den meget søde ekspedient i hvert fald. Jeg tænker jeg enten kan lave et foer elller lade være med at udsætte hvidt for at blive lagt i. Jeg tænker egentlig heller ikke den skal ud - for mon ikke det er i forbindelse med vand eller regn den smitter af. Jeg har jo allerede en dejlig cykelkurv i en udgave der virker mere robust end den her. Men den kan stå herhjemme og blive fyldt med garn eller noget helt andet.

Om ikke andet, bliver jeg glad af at se på den.

Og så er grønt efter sigende godt for øjnene.

4 kommentarer:

 1. Jeg bliver også glad af grønt!
  Fin kurv, den ville jeg også være faldet for.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Ac, den var nødt til at komme med :)

   Slet
 2. Måske kan du give den en gang klar lak, så du bindermden grønne farve?

  Hilsen
  Susan, Bruxelles

  SvarSlet
  Svar
  1. Susanne, det er en god ide.
   Vi har faktisk snakket om at give den en omgang spraylak, men så glemte jeg det igen :)

   Slet