torsdag den 28. januar 2010

Grå med et tvist af lilla


lange varme sokker

Tøsebarnet ønsker sig varme på benene. Jeg tænkte gråt, indtil Tøsebarnet ønskede lilla islæt og godkendte de lilla rester jeg lå inde med.

Nu strikker jeg gråt med tilfældige lilla striber. De to dele, der danner et par, er ønskede forskellige i striberne, så jeg strikker og skifter farve helt efter forgodtbefindende… Gad vide hvordan det ender…

9 kommentarer:

 1. Jeg er fyldt med beundring over , at du bare kan strikke snoninger på frihånd !

  SvarSlet
 2. Tak Losarinas mor, men helt på frihånd er det nu ikke. Jeg har fundet et mønster og ændret det, så maskeantallet passede bedre :)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker, når man leger med sit håndarbejde og ikke slavisk gør noget. Ligesom dine striber i de flotte varmere :)

  SvarSlet
 4. Jeg tror helt sikkert det bliver rigtig godt. God weekend.

  SvarSlet
 5. Ih altså, den der "forhøjede rille" til højre, eller hvad jeg nu skal kalde den....
  I går i toget, så jeg en pige med en hue i et mønster, der mindede meget om den. Nøj, hvor var den flot. SUK

  Tror jeg bliver nødt til en gang at melde mig til at decideret aftenskolehold i strikning, så jeg kan lære at lave andet end ret og vrang. Det er jo begrænset, hvormange mønstre man kan lave med de to.
  Så kan det jo også være, jeg kan lære at læse en strikkeopskrift (og FORSTÅ den!) og lære at strikke andet end puls- og benvarmere,

  SvarSlet
 6. Tak Mette b, Jeg tror de bliver lige som hun vil have dem - og hvert fald som ingen andres :)

  Tak i lige måde Fru Westerskov :)

  Esther, man kan rigtig meget med ret og vrang. Hvis du har lyst til at øve dig på netop den lille rille får du mønstret her... så kan du også øve dig i at forstå, og det er fint på både puls- og benvarmere :)

  Mønstret strikkes over tre masker - det er en god ide at have nogle vrangmasker på hver side af mønstret.

  Nu går jeg ud fra, at du strikker rundt på strømpepinde, i stedet for pinde tæller jeg omgange, og forklarer kun de tre mønstermasker :)

  1. omgang: stik højre pind ind i den første af de tre maske som om du skal strikke ret. I stedet for at strikke masken, flytter du den over på højre pind (uden at strikke den).
  De to næste masker strikkes helt almindelig ret.
  Nu har du to masker der er strikket ret og en maske, der er løftet over fra den ene pind til den anden på højre pind. Det hedder en løs maske. Den løse maske løftes nu over begge de to retstrikkede masker - ligesom når du lukker af og nu har du kun to masker til dit mønster.

  2. omgang: strik 1 maske ret, slå om pinden - forestil dig du skal strikke en vrangmaske og før pinden bag om garnet, så det ligger rundt om pinden - det hedder et omslag. Strik den anden maske ret - nu har du igen tre masker (omslaget tæller som en)

  3. og 4. omgang: strik de tre masker ret.

  gentag de fire omgange - god fornøjelse :)

  SvarSlet
 7. Ps, når et omslag bliver strikket, bliver der et lille hul - det er helt som det skal være :)

  SvarSlet
 8. Hej Pernille

  Tusind tak for at skrive det mønster ned. Har nu printet opskriften ud, for kan godt se at jeg skal læse den flere gange.
  Jeg tror, at jeg i første omgang vil afprøve mønsteret på 2 pinde og så først bruge det på strømpepindene når jeg er fortrolig med det.
  Endnu en gang tusind tak :o)

  SvarSlet
 9. Esthe, jeg håber du kan bruge det - og så vil jeg lige indskyde at et omslag laves ens, på både ret og vrang siden :)

  SvarSlet