lørdag den 23. januar 2010

Powwow i Rødovre


I SFO’en holder vi et stort familiearrangement hvert andet år. Sidste gang lavede vi middelaldermarked, med musik og underholdning, boder, guldstykker, dragter og et besøgstal på omkring 600. Siden har både børn og forældre talt om markedet med stor entusiasme, så det bliver svært at overgå når vi til sommer igen skal holde noget.

For lang tid siden blev en styregruppe nedsat, de har været langt omkring, før de endelig satte sig fast på et nyt tema, der som det første blev præsenteret i dag. Grupper blev nedsat, ideer talt igennem og udfordringer sat igang. I år er temaet det vilde westen, med både cowboys og indianere – vi voksne skal klædes ud, og det er allerede på forhånd besluttet at mændene skal være cowboys, mens kvinderne skal være indianere.

Siden fortsatte programmet med konfliktløsning til ug og kryds og stjerne fra vores to medkolleger, der i dagens anledning to en ny hat på og formidlede helt igennem fantastisk.

Programmet blev sluttet en time før det skulle, for af alle steder holder Dansk-Indiansk Forening Powwow i Rødovre i dag. Det skulle vi selvfølgelig opleve, og havde også en bagtanke om at spørge om nogen af indianderne måske kunne have lyst til at deltage i vores sommerarrangement.

Vel ankommet så vi sang og dans, de vildeste dragter og udsmykninger fra en stor flok dedikerede indianderinteresserede. Med tanke på sommerens udklædning kiggede jeg langt efter de smukke dragter, hovedbeklædninger og smykker.

powwow

Jeg havde masser af spørgsmål, men havde ikke lyst til at stille dem. Jeg stod med en følelse af at trænge ind på andres privatliv, en følelse af ikke at høre til.

Efter at have suget indtryk en god halv time, gled jeg med ud da flere af mine kolleger gik, og samstemmende sagde de alle, de også havde den der følelse af at trænge sig på. Spørgsmålene om der måske skulle være nogen, der var interesserede i at deltage til vores arrangement gled lige så stille til jorden sammen med en fornemmelse af at det ville være helt forkert. At det ville være forkert at sætte dedikerede indianere sammen med vores karikatur af det vilde westen.

Men flot – det var det!

2 kommentarer:

  1. Hej Pernille! Wow, hvor var de flotte!
    Jeg smiler ved mig selv over at læse, hvordan I gør i din SFO, når I holder arrangementer. Vi gør noget lignende hos os i min børnehave, og det sætter sig som varige minder hos både børn, forældre og voksne! Det er det hele værd! Til Julearrangementet er hele personalegruppen f.eks. klædt ud som nisser og går i skoven for at lave nisseløb for ca. 200 mennesker. Det ser sjovt ud; vi ligner Nissebanden fra Holme Olstrup :O)
    Nå, jeg kunne fortælle meget mere, men må hellere komme til sagen:

    Kig engang ind på mit indlæg for i dag... Jeg har noget til dig!
    Kh. LisBethLys.

    SvarSlet
  2. Det var helt vildt flot LisBeth.
    Jeg kan levende forestille mig nisseløb med nissebanden og også glæden ved at forberede og være med :)

    SvarSlet