mandag den 25. januar 2010

Mandag


sne januar 2010

Ovenpå en psykisk hård weekend og en søndag aften, hvor jeg bare gik i brædderne, er jeg overraskende frisk her til morgen.

I et anfald af overmod snurrer nu både opvaskemaskinen i køkkenet og vaskemaskinerne i kælderen. Inden det bliver nødvendigt at gøre mere ved det ene eller det andet, vil jeg sætte mig i sofaen og prøve at få lidt styr på over-knæet-sokkerne jeg har lovet Emilie. Bare til jeg når det punkt, hvor det ikke er helt forfærdeligt at skulle pille op igen og hun samtidig kan få en fornemmelse af hvordan de vil komme til at se ud

Samtidig kan jeg måske tænke tanker om aftenens udfordring, der involverer snak om alkohol med unge jeg ikke kender. En udfordring jeg synes er spændende, men som jeg også kan mærke en smule modsatrettede følelser mod at have sagt ja til.

I bund og grund er jeg ikke i tvivl om at det bliver spændende. Også selvom jeg hellere end gerne tog hjem til de familiære omgivelser, når arbejdsdagen slutter.

7 kommentarer:

 1. God arbejdelyst! Det bliver dagens gode gerning at tage den snak med de unge! Det kan jo være lige netop din e ord, der gør en forskel for en af dem på et tidspunkt!
  Hav en god dag!
  -LisBethLys.

  SvarSlet
 2. Det er i hvert fald mit håb LisbethLys :)

  SvarSlet
 3. Det er så vigtigt at få snakket med dem om alkohol.
  Min yngste går i 8. klasse og de har lavet emneuger om alkohol og stoffer. Hele uger, hvor de har skullet fordybe sig og faktisk får en indsigt i, hvad det kan gøre ved dem.

  De har også lavet hemmelige undersøgelser, hvor de fandt ud af, at kun 1 ud af de 98 børn på årgangen (da var de 7. kl) havde prøvet at være fuld og det havde ikke været sjovt.

  Så mange af alkoholhistorierne er... ja, historier for at virke seje.

  Jeg synes du gør et rigtig godt stykke forebyggende arbejde. Stor ros til dig og hav så en skøn mandag.
  Klem fra
  Mette

  SvarSlet
 4. Tusind tak Mette b :)

  Vi laver også en undersøgelse. Dog ikke helt hemmelig. Men jeg er alligevel sikker på de unge svarer ærligt.
  Jeg spørger dem, hvor mange gange de har prøvet at drikke og hvor fulde de har været/ikke været.
  Forældrene får de samme spørgsmål og svarer ud fra, hvad de tror eller mener de ved om deres børn.
  Når vi samles igen sammenligner vi svarene. Kun een gang har jeg oplevet at svarene har været enslydende og det er tankevækkende og giver forhåbentlig noget at tale om, når de kommer hjem igen :)

  SvarSlet
 5. Det lyder spændende - både det ene og det andet :-). God fornøjelse.

  KH Gittemay

  SvarSlet
 6. Rigtig god fornøjelse. Jeg er sikker på, at du klarer det uden problemer. Tak for dine søde ord til mit seneste indlæg på bloggen min, de er værdsat kan du tro! :o)

  SvarSlet
 7. Gittemay, det er superspændende og meget givende :)

  Tak Puttenings, det varmer :)

  SvarSlet