torsdag den 21. januar 2010

Sokker, snoninger og farvesammensætning


At snoninger trækker det strikkede sammen og at snoede mønstre kræver flere masker, for at opnå samme bredde som glatstrik er barnelærdom – Det kommer ikke bag på mig, men jeg kan åbenbart tydeligvis glemme det.

Under julens sokkestrikning til Anders strikkede jeg flere par sokker med masser af snoninger og ekstra masker, for netop at give bredde nok. Lige bortset fra det ene par, jeg bare strikkede, med snoninger over det hele og samme antal masker som alle de andre sokker uden snoninger.

Allerede mens jeg strikkede dem, nåede jeg at tænke at de ville blive alt for stramme. Allligevel strikkede jeg videre… måske fordi jeg egentlig ikke kunne lide garnet – der var alt for meget orange – så han ville sikkert aldrig få dem brugt… eller noget.. må jeg have tænkt!

de forfærdelige sokker

Efter alle sokkerne var færdige og pakket sammen, vandt min faglige stolthed dog, med det resultat at jeg trævlede begge sokker op, investerede i et brunt nøgle garn og begyndte på et par nye.

Inden da prøvede Anders dem. Han fik dem godtnok på, men de var ikke rare og trukket så stramt at de heller ikke var pæne.

Vi var begge enige om at garnet sikkert ville gøre sig bedre uden det orange og blandet med en lidt mørkere farve, derfor det brune. Med to tråde – det optrævlede og en ensfarvet, med fraklip af det orange undervejs og med flere masker og et bedre udarbejdet mønster er det gået hen og blevet et par rigtig fine sokker.

de nye sokker

Da først jeg kom igang fik jeg strikket så langt, inden jeg overvejede at begynde på hælen, at de også er blevet en hel del længere end originalen. Det bekommer herren vel, og jeg er så i træning til de laaange sokker jeg har lovet Emilie engang i nær fremtid.

Noget af det, der gik op for mig i min julesokkestrikkefase er at blandingen af to garner – en ensfarvet og en multifarvet tit har en god effekt, der giver nogle sokker med karakter og masser af farve, men også dæmper og får det hele til at hænge sammen. Samtidig synes jeg det er lidt vildt, hvor meget forskel det giver at lægge en baggrundsfarve sammen med det multifarvede, frem for to tråde med masser af farve.

Det er ikke sidste gang jeg gør det.

tæt på snoningerne og farveblandingen

2 kommentarer:

  1. Jeg kan kun give dig ret, forandringen er helt vild! Jeg kan nu godt lide begge udgaver, men kan sagtens se din pointe. :o) Ha' en rigtig god dag.

    SvarSlet
  2. Puttenings, jeg synes også de bliver mere herreagtige i den mørkere udgave :)

    SvarSlet