torsdag den 21. januar 2010

Pirogger


pirogger

Emilie har flere gange talt om pirogger, uden egentlig at vide hvad det er. For nogle dage siden var Liselotte så sød at bringe opskriften på en dej, og da Emilie endnu engang talte om mad og muligheden for at prøve noget nyt, tænkte jeg – tjo, hvorfor ikke?

Jeg havde engang sådan en dims til at lave dem med, men den røg vist ud samtidig med ungernes far. Det er så, så længe siden jeg sidst har foldet pirogger. Jeg køber da bare en ny tænkte jeg, for hvis Tøsebarnet skal være med, er det helt sikkert både sjovere og nemmere end en gaffel og en skål.

Nu bor vi noget provinsielt, men Rødovre Centrum har alligevel gennem de sidste år oppet sig en del i forhold til indkøb af enhver art. Tidligere lå der stort set kun butikker der førte kedelige frueagtige varer, mens alt det spændende og anderledes betød ture mod byen. Sådan er det ikke helt længere – selvom den der ene butik med spændende hippiewannabe tøj ikke holdt længe, men drejede nøglen om allerede inden første sæsson var overstået – mere utraditionelle er kundekredsen så heller ikke…

Men altså … Jeg var HELE centret igennem – ingen vidste hvad jeg talte om, ej heller havde de noget der bare lignede. Tilbage til gaffel og skål. (Jeg har siden fundet en version på nettet – må hellere bestille…)

Tøsebarnet ville heller ikke være med, hun udvandrede til en veninde, mens jeg så kunne hygge mig med mel og fyld. Det var nemt og dejen var rigtig lækker at arbejde med, ungerne synes de smagte godt og er madpakkevenlige. Mit eneste minus er vist, at jeg synes dejen hævede for meget, hvilket betyder for meget dej og for lidt fyld.

Næste gang – for der bliver en næste gang, skal jeg enten finde en anden opskrift eller bruge mindre gær. En anden opskrift er sikkert en god ide, for vi er alle forskellige og jeg skal finde min yndlingsversion – den er helt sikkert derude et sted :)

8 kommentarer:

  1. qu'est ce que c'est?
    on dirait des gros raviolis
    ça a l'air bon

    SvarSlet
  2. Mmm, elsker pirogger! Hvad brugte du som fyld?
    Jeg har lavet dem med spinat-hvidløg-ost(feta, mozzarella...)
    og soltørrede tomater-tomater-frisk basilikum-ost.

    Og jeg bruger gaffelmetoden, men jeg bor så nok også riimeligt provinsielt herovre i det mørke jylland ;o) Hvad hedder den dims, man kan lave dem med?

    KH Mette

    SvarSlet
  3. Uhm! De ser super lækre ud! Tak for din søde kommentar på min blog om Cow Parade køerne, den fik mig til at trække på smilebåndet. :o) Ha' en rigtig god aften

    SvarSlet
  4. Pirog - Je ne sais pas quel est en français.


    Mette, det lyder lækkert. Mine børn tør ikke alt for meget grønt, så jeg startede med hakket oksekød (bare fordi de synes det er for meget med alt det kylling) og bacon. Og toppede ellers op med flåede tomater, hvidløg, resterne af en bakke champignon, bønnespirer og et dyk blandt krydderierne.

    Jeg ved ikke hvad den hedder, men du kan få den her: http://dealextreme.com/details.dx/sku.22523
    så vidt jeg kan regne ud, koster den ikke meget mere end en rund ti'er :)


    Puttenings, tak i lige måde, jeg smilede også :)

    SvarSlet
  5. Har lige været til tubberware aften,her var det en af de gaver, man kunne få, hvis man deltog i en demonstration i februar :-) Tak for linket :-)

    SvarSlet
  6. Selvtak Lene.
    Jeg har deltaget i et tupperwaremøde engang for længe siden - en forfærdelig oplevelse der i mange år farvede min oplevelse af produktet :)

    SvarSlet
  7. Jeg kan varmt anbefale en opskrift fra Alletiders Kogebog - pirogger med kødfyld. Jeg har også lavet en variation efter Grinsted pirogger også fundet på nettet. Det der redskab til, at forme piroggerne med har jeg aldrig hørt om, hvis du får købt den vil du så ikke lægge et billede på din blog - den må jeg da eje :-) Tak for en fantastisk blog. Hilsen Bente

    SvarSlet
  8. Tusind tak Bente, dem prøver jeg af næste gang :)
    Jeg lægger gerne billeder, lige så snart jeg har fået fat i redskabet.

    SvarSlet