mandag den 1. maj 2023

Konfirmation

 

Søndag kørte vi til Nakskov og konfirmation hos min fætter. Det er nogen år siden vi sidst så hans datter, og vi var faktisk ikke helt sikker på at vi kunne kende hende. 

 

 

For at få det hele til at hænge sammen, tog jeg ned til min søster lørdag, hyggede, overnattede og havde dermed noget bedre tid til at nå det hele søndag morgen.

Nakskov Kirke er en af de kirker, der er fyldt med store søjler, så man kun kan se fra et meget begrænset antal sæder. Vi gav op på forhånd og satte os i sideskibet, hvor vi overhovedet ikke kunne se noget, men havde mulighed for at gå længere frem, da Isabella stod for tur.  

Det var en fin ceremoni til trods for at vi ikke kunne se. Præsten var helt nede på jorden og sagde fine ord til konfirmanderne, og det hele endte med en sanger med en imponerende stemme sang You raise me up.

 

 

Efter ceremonien var der ikke meget tid til forlade kirken. Vi blev bedt om at skynde os, for endnu en konformation stod for døren, og der skulle gøres klar. 

Ude stod alskens befordringsmidler til at føre de skønne unge mennesker videre ud i verden. Mens Isabella blev kørt væk på en motorcykel, stod der flere lækre biler varierende fra den nyeste Tesla over den fineste lille Mini og en veteranbil af en art, som min veteranbilelskende onkel (han har selv en) fandt temmelig interessant. 

Ude på vejen stod et par heste, mens en kæmpe traktor med de største dæk jeg nogensinde har været tæt på, kørte tæt fobi da den unge mand var hjulpet op. Den var fint pynte med flag og tog vist turen rundt i byen, for vi mødte den senere, da vi kørte fra kirken. Da sad konfirmanden stadig og tronede højt til vejrs. 

 

 

Festen var som fester er flest og det var skønt at se mine fætre og kusiner. 

Jeg blev sat af ved Næstved station, inden det var helt mørkt, og kæmpede en smule med at holde øjnene åbne, inden jeg kunne stå af ved Hovedbanen og finde en bus hjem. 

Det har været rart at i dag er en fridag, og det passede mig ærlig talt fint at Oscar alligevel ikke skulle lege, men i stedet var hos mormor. 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar