onsdag den 10. maj 2023

Overskud på bålet

 

Jeg har sagt det før, og jeg siger det sikkert igen: Tirsdag er min lange dag, men også en dag fyldt med glæde. 

Altså cyklede vi tilbage til skolen, lagde Heerup bag os, fandt en forsinket frokost frem og jeg sagde forvel til eleverne, der skulle videre, havde idræt på skemaet, og fortsatte til Klubben, hvor vognen til bålet blev pakket i går. 

Jeg plejer at have tid til at pakke på dagen, men med udvidet undervisning og viden om at jeg skulle starte bålet alene, var jeg kvik nok til at hente vognen og hælde, det meste af det, der skal med i, inden jeg gik hjem mandag. 

 

 

Jeg ankom samtidig med de børn, der har først fri, nåede at runde en vigtig snak, inden jeg pakkede det sidste, fandt båltøjet frem og måtte bede et par af de allermindste og helt nye skolebørn om at flytte sig, så vognen kunne komme ud. 

De var ikke udelt begejstret, for risten uden for døren var altså deres bil, og den kunne jeg da ikke bare gå igennem, slet ikke med en trækvogn. De flyttede sig, men jeg er ikke sikker på  de var specielt imponeret af mig.

I går var udstyret til bålet præget af rester. Forrige uges Grønne Festival betød et ret stort overskud af pølsebrød. Vi kunne have lagt dem på frost, men hvornår er det lige vi får dem brugt..? Altså blev vi enige om at byde ungerne på krassere, som er et koncept der skulle præsenteres mere end en gang i løbet af eftermiddagen.  

En hotdog uden pølse var et større hit end jeg umiddelbart havde forventet. Vi udvidede arsenalet af tilbehør med ristede løg og agurkesalat, og begge dele var helt væk, da vi pakkede sammen. 

 

 

Der er ingen tvivl om at Louise og jeg arbejder hen imod noget, der kræver en større arbejdsindsats når vi laver bål. Vi vil også hellere lave noget, der kan kategoriseres mere som mad, men som en enkeltting engang imellem var det fint.

Samtidig bliver vores serviceniveau mindre og mindre, vi vil have børnene med, og at vende et pølsebrød, der ligger på en rist hen over gløderne, eller væk fra flammerne, viste sig at være et godt sted at starte for alle vores nye 2. klassesbørn, der er flyttet i Klub i forbindelse med at førskolebørnene er startet i SFO.

De var på, de var med og de gik til den. Så kan alt det med at skære og rode og røre komme senere.

 

 




2 kommentarer:

  1. Det lyder helt rigtigt. Det er bedre at opgradere end at skulle nedskalere med den slags udfordringer. Krassere ... dem havde jeg helt glemt, altså!

    SvarSlet
    Svar
    1. Charlotte jeg har aldrig spist krassere og havde heller ikke behov nu. Men ristede pølsebrød med smør, kan også noget :)

      Slet