mandag den 29. maj 2023

S:t Pauli Kyrkogård

 

Vi bor på et forholdsnyt hotelkompleks, der ligger lidt uden for centrum af Malmø. 

 

 

Det hele består af små studielejligheder, altså et hotelværelse med et minikøkken. Det er fint, betjeningen er hyggelig og i orden. Området hedder måske Sorgenfri, og er tydeligt et område, der stadig er under opførelse. 

Hele komplekset fylder en hel karre, med et stort gårdområde i midten. Midt i gården står et kæmpe drivhus/orangeri/glashus, med mange siddegrupper, mulighed for spil eller barre at hygge. Værelserne er ikke kun hotellejligheder, men et mix af reelle boliger og overnatninger.Selvom værelset er i orden er det også lidt kedeligt, samtidig har vi fået den ultimative værste udsigt - stueplan lige udenfor gården, med kig til porten og en byggeplads - så orangeriet var et kærkomment sted at sidde, da vi i aftes vendte tilbage, og endnu ikke var helt klar til at gå i seng. 

Da vi endelig fik tjekket ind, besluttede vi at gå ind til byen og det reserverede bord på en lille tapasrestaurant, tæt på Lilla Torg, med god mad. Vi kunne have taget bussen, men at gå var rigtig fint. 

 

 

Overfor hotellet ligger et hold af kirkegårde. S:t Pauli Kyrkogård. Den er inddelt i Södra, Mellersta og Norra. Alle tre afdelinger er temmelig store og fyldt med store mausolæuumsagtige grave.

Vi gik gennem den mellemste og nordlige del af kirkegården, og endte tæt ved kanalen og indre by. Der er ofte smukt på kirkegårde, men jeg må erkende at den her er en af de smukkeste jeg har mødt. Det hjælper selvfølgelig at årstiden betyder tindrende grønt og friskhed. 

 


 Ingen kommentarer:

Send en kommentar