onsdag den 10. maj 2023

God tid på legepladsen

 

Når bålet er slut og alting pakket sammen er tirsdag slet ikke slut. For tirsdag er farmordag, Oscardag eller bare dagen hvor Oscar kommer på besøg. 

Nogle dage kommer han sammen med far og spiser, andre dage kommer han alene og overnatter, og i tirsdags blev det en slags hybrid. 

 

 

Daniel havde brug for at arbejde længe. Jeg skulle tidligt op onsdag, og så synes jeg ikke det er værd at overnatte. Så skal vi tidligt op og have travlt. Det gider jeg ikke. Men jeg gider godt hente og hygge og spise, og så kunne Daniel hente hjem, når arbejdsdagen var slut.

Altså vendte jeg cyklen mod børnehaven. Fremme mødte jeg en pædagog der fortalte at barnet var temmelig ked og utilfreds. Han var ikke helt sikker på hvad det handlede om - noget med at barnet ville gynge, men ikke ville gynge alene og ingen ville gynge, og så knækkede filmen. 

Sådan kan det gå.

 

 

Jeg fandt Oscar, der straks gemte sig i hulen under rutsjebanen og proklamerede at han ikke ville være udenfor. Jeg foreslog at vi kørte hjem. Men det var ikke godt nok, og han ville gynge og nu sad der børn på alle gyngerne. Vi venter bare, lovede jeg og så skulle han pludselig både rutsje og grave i sandkassen og snakke og fortælle, inden der endelig var plads på en af de små gynger.

Det tog tid før han var klar til at komme videre. 

 

 

Dernæst ventede aftensmaden, som jeg på ingen måde havde styr på. Jeg havde en plan om et eller anden underlødigt, samlet op på vej  hjem, men barnet ville hverken have pizza, burgere eller pomfritter. Han ville have pasta og kødsovs. Og det holdt han fast på.

Vi gik i Centret. Undervejs pegede han biblioteket ud og vi blev enige om at en anden dag skal vi derind. Han har nemlig været der med børnehaven og man kan lege derinde. Han var ikke specielt imponeret af, at man kan låne bøger.

Vi fandt den ønskede pasta og resten af ingredienserne, hvorefter han lovede at hjælpe med at koge pastaen, og i detaljer fortalte hvordan man gør. 

Først skal du koge vand, så skal du bruge en pastaske og en hel masse mere, der sluttede med at så skal du huske at slukke. Jeg tænker han har helt styr på hvordan man koger pasta.

 

 

Ude foran Centret er en lille legeplads, den skulle afprøves inden vi til sidst satte kursen hjemad. Jeg skyndte mig at lave mad, mens Oscar fik Anders til at finde en tegnefilm og med de efterhånden meget sene hjemkomsttider endte vi med at sætte os til bordet cirka samtidig med at Daniel var klar til at hente. Og så fik Daniel også mad. 

Det var et lidt træt barn der kørte med far hjem.

Men hvor var det hyggeligt at lege alt for længe alle steder. 

 

 



2 kommentarer:

  1. Ha ha - et barn som ikke vil have underlødig mad! Så har man hørt det med!!!!!

    SvarSlet