onsdag den 17. maj 2023

Farve og krøller

 

En gang imellem  synes jeg broderi er fantastisk. Fristingsbroderier er ofte afsindig smukke, og jeg har arbejdet med det (og har et uafsluttet projekt liggende), men jeg kan et eller andet sted bedst lide korssting, som kan syes uden rigtig at kræve de store hjernevindinger. 

Det er "bare" at følge et diagram. 

 

 

Designeren bag Satsuma Street, Jody Rice, Craftnik på Instagram, skaber nogle unikke, sjove mønstre, som er en fryd at sy efter. Hun laver en gang imellem - måske årligt - en Mystery Stitch Along. Altså et korsstingsdesign, der udgives i etaper. 

Jeg har kigget med flere gange. Men ikke rigtig været klar til at hoppe på. Nu er der nyt på vej, under overskriften De fire elementer, der udkommer med første del på fredag. 

Jeg har købt mønstret, og skulle finde lærred at sy på. Ifølge de oplysninger, der følger med kan stoffet være khaki- eller olivenfarvet. Det er er ikke farver, der sådan lige kan købes i Danmark. Jeg fandt et enkelt sted, men der var ikke mulighed for at købe i metermål og det stykke, jeg kunne få, var for lille i forhold til forhåndsinformationerne. 

 

 

Så var det jeg kom i tanke om at jeg har set andre farve fine melerede farver på broderistof. Og hvor svært kan det være? Meget let, kan jeg hilse og sige. Det sværeste var faktisk at finde en instruktionsvideo. 

Jeg fandt en helt ind til benet, kort og præcis, instruktion på YouTube, som jeg  straks kastede mig over. Så straks at jeg skyndte mig ud og købe farve, fordi det jeg har ikke var den rigtige.

Jeg lavede nogle få ændringer. Jeg havde ikke lige Ritt farve til rådighed. Jeg ved ikke om det er muligt at finde heromkring. Jeg købte i stedet Dylon i farven Oliven, af den slags der skal i vaskemaskinen, og brugte det helt forkert i forhold til anvisningen. Der står noget på pakningen om at passe på luftveje og pulver, så jeg iførte mig maske, mens jeg hældte pulver i kogende vand. 

Jeg vaskede stoffet i håndvaskemiddel inden jeg farvede det. Det ser ud til at virke fint. Som jeg opfattede instruktionen skyllede hun blot sit stof op, men jeg har altid lært at stof skal vaskes inden det kan tage mod farve. Såhhh...

 

 

Jeg synes resultatet blev ret flot. Det er ikke sidste gang jeg skal prøve det. 

Og selvom jeg muligvis ikke kommer i gang på fredag, glæder jeg mig til at sy og tage den fine lille needlefinder i brug, som Nana har lavet til mig. 

Hun har tegnet på krympeplast og limet et par gode magneter bagpå.   





Ingen kommentarer:

Send en kommentar