tirsdag den 9. maj 2023

På tur til Heerups univers

 

I haven bag Heerup Museet ved Rødovregård er bygget en lille by, Byen er en del af Åben Skole, som handler om at komme ud i lokalsamfundet og lære gennem andres formidling,.

 


 

I Rødovre har vi et ret omfattende åben skole program - jeg ved ikke hvordan det ser ud andre steder i landet - og femte klasse skal omkring byen ved Heerup Museet og arbejde med skraldekunst. 

Det kunne have været billedekunst der stod for, men det gav mere mening af lægge forløbet i håndværk og designtimerne. Forberedelsen var forholdsvis nem, vi arbejder i forvejen med genbrug, rester og upcykling. Altså faldt forløbet nærmest ned i hatten og virker som en forlængelse af noget vi allerede gør. 

Jeg har begge femteklasser i håndværk og deisgn, og den første klasse var af sted i dag. Det er ikke længe siden der blev lovet regnvejr på dagen, så da solen stod højt, vejret varr skønt og ungerne engagerede, blev det en fantastisk dag. 

 


 

Projektet handler om at omdanne skrald til kunst. De arbejder i grupper med udpegede medlemmer der står for ideer, værktøj og materialerne. Hele gruppen skal selvfølgelig deltage i det hele, men rollerne er en del af udfordringen. 

Heerup cyklede gennem livet og derfor er der små vogne, der illuderer cykler til at hente skraldet fra skraldeministeriet, ligesom værktøjsministeriet ligger inde med bore- og skruemaskine ud over det der ligger i gruppernes værktøjskasser. 

 

 

De var gode, faktisk supergode, og havde rigtig mange gode ideer. Og selvom man måske kan mene at det at sætte skrald sammen til noget andet er nemt nok, blev det tydeligt, at det er det måske ikke bare. Heller ikke selvom der er lækre ting at arbejde med. 

Jeg glæder mig allerede til jeg skal af sted igen i slutningen af måneden sammen med den anden femte klasse.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar