lørdag den 5. november 2022

Til skæg

 

Nogle projekter tager lang tid. Ikke altid af en bestemt årsag. Nogen gange forsvinder projekter ganske simpelt i mængden.

Sådan var det med den nye lille børste, som Anders skal have til at børste skægget. 

 

 

Den allerførste børste jeg lavede var netop sådan en til sådan noget - men den blev væk. Så jeg lovede at lave en ny.

Jeg startede, jeg havde alle gode intentioner, men på en eller anden måde forsvandt den fra bevidstheden, blev pakket væk og til sidst mest glemt.

Indtil vi for alvor begyndte at tale om at binde børster i Håndværk og Design. Turen i forrige uge til Blindes Arbejde betød at den endelig blev færdiggjort. 

 

 

Den var sådan set klar, der skulle bare bindes, limes, slibes og poleres. 

Det med børsterne var det nemmeste. 

 


 

Jeg havde fundet en gren med de smukkeste ormehulsdekorationer, som jeg gerne ville beholde. 

Jeg ville også have en lukket børste, så bindingerne ikke kan ses. Det er selvfølgelig meget godt at kunne se bindingerne, men jeg synes faktisk det er flottest, når børsten bliver lukket - og så er der lige et par arbejdsgange ekstra, som kan være gode i en undervisningssituation - brug af hammer og mejsel for eksempel. 

Det med at beholde udsmykningen kunne jeg godt mærke satte mig lidt i stå. Ikke at det var svært, jeg fungerer bare tit sådan at jeg har brug for at tænke så meget igennem, at jeg kan bremse mig selv - i stedet for bare at gøre. 

Somme tider fungerer jeg omvendt.

 


 

Jeg bandt børsterne, besluttede at lægge en tynd linje af grønt imellem top og bund og havde en smule udfordring i forhold til at lime og holde på samme tid. 

Det lykkedes, og da limen var tør, gik jeg igen lidt i stå, for jeg var bange for at ødelægge den fine udsmykning. 

I sidste ende brugte jeg rondelsliberen til det grove, fandt en af de fineste nålefile til det finere og sleb efter med finere og finere sandpapir. 

Den er poleret med bivoks, for at gøre den ekstra lækker at røre ved.

 

 

Og dermed fik jeg igen lyst til at binde børster. 

Det gør det heller ikke ringere at yndlings-håndværk-og-design-makkerens svigerfar er gulvlægger, og har forsynet os med rester af de lækreste træsorter.

 






Ingen kommentarer:

Send en kommentar