søndag den 13. november 2022

Kanelsnegle over bål

 

I klubben har vi stadig bål hver tirsdag. Jeg kan godt blive lidt i tvivl om det mere er de voksne, der synes det er en god ide, end det er børnene. 

 

 

I hvert fald er det tydeligt, at ingen gider bålet, hvis ikke der er noget godt at spise. Og de dage hvor det spiselige er kedeligt, kommer der færre børn. Når det spiselige skal være spændende, koster det også noget mere at købe ind. Sammen med følelsen af at bålet bliver taget for givet, besluttede vi igen at tage betaling for mad over bål.

Det er sjovt som gratis ofte følger i hælene på "Jeg ved ikke rigtigt om jeg gider", mens betaling gør noget helt andet. Det gælder ikke kun i Klubregi.

Når man går i Klub koster ting noget. Sjældent ret meget. Som udgangspunkt skal vi tage halvtreds procent af vores indkøbspris (uden moms). Det gælder Hobby og eftermiddagsbarudsalget - herunder også bålet. Der gælder lidt andre regler når vi tager på tur. Jeg er for eksempel ret sikker på at der betales den fulde pris, når vi hvert år tager i Tivoli. Til gengæld får vi som institution en noget anden pris, end tager man derind som helt almindelig familie. 

Det er ikke sådan at børnene har penge på lommen, vi har et meget fint og gennemprøvet bankbogssystem, der virker.  



Tilbage til bålet. Vi har tidligere taget betaling, men har siden Corona ladet betalingen fare og hældt på ungerne, når de kommer ud til bålet. Der vil stadig være dage hvor bålet ingenting koster, men for at vænne børnene til det, bliver vi nødt til at lave noget der koster lidt mere i indkøb, så det at hente en bålbillet i baren kommer ind under huden. 

Som grøn skole, vil vi selvfølgelig gerne genbruge, så jeg har lavet bålbiller, der kan genbruges igen og igen og igen. 

I tirsdags var anden gang at billetterne skulle i brug, og allerede nu har de fleste fanget det. Vi tog en krone for kanelsnegle over bål  Og der kom mange ud og bagte. 

 

 

Ugen før forsøgte vi med snobrød med sukker og kanel. det bør kunne lade sig gøre, men vores oplevelse er - for vi har prøvet det før - at snobrødet har en tendens til at blive fedtet, sno sig op og ryge af pinden. Sidste uge endte vi med at finde bålpanderne til de ulyksalige snobrød. Denne gange startede vi med bålpanden, og lavede stort set sneglen, som skulle den have været på en pind. 

Det vil sige noget med at  rulle dejen ud til et aflangt stykke med kagerulle og med et skærebræt som underlag. Remonce på dejen, dejen bliver rullet til en lang pølse, der igen bliver rullet til en snegl. Jeg forsøgte at trykke dem flade inden de røg på panden, men det var vi åbenbart flere om at bestemme.

Til at starte med var der masser af blus på bålet, de fleste snegle blev pæne og gennembagte. Nogen blev sorte og knap så gennembagte - det handler mest om tålmodighed. 

 

 

Sneglene blev ret tykke og derfor var der flere, der ikke blev gennembagte. Vi skar dem over og gav dem lidt ekstra på indersiden. Som bålet blev lavere og gløderne flere, tog det længere tid at blive færdig, flere brød blev sorte på ydersiden og ubagte indeni. 

Jeg tænker ikke vi er færdige med kanelsneglene, men der kan godt udvikles på hvordan de skal foldes. 

Næste uge bager vi pizza. De er forholdsvis tynde, vi folder på midten, så fyldet er låst inde og brødet kan bages på begge sider. Jeg tænker det godt kunne være en fremtidig sneglemulighed. 

Så skal det måske bare ikke hedde kanelsnegle...






Ingen kommentarer:

Send en kommentar