fredag den 4. november 2022

Ved stranden

 

Der er valg til skolebestyrelsen hvert fjerde år. Når de nye skolebestyrelser har samlet sig, har set hinanden an og et nyt skoleår er begyndt, bliver alle inviteret på skolebestyrelseskonference.

 

 

Af en eller anden grund foregår det altid ved Kobæk Strand, nær Skælskør, med udsigt til vandet og god mad. Jeg har været med i skolebestyrelsen i omkring otte år, og dermed er det tredje gang jeg er af sted til konference.

Der er ikke udsigt til vandet fra mit værelse, men det lever jeg fint med. At jeg har eget værelse er fantastisk, for jeg har brug for at være alene, og efter en lang og indholdsrig dag, er det rart at kunne trække sig tilbage, skrive et blogindlæg og måske se en strikkepodcast sammen med strikketøjet, inden jeg skal sove. 

Det virker for mig. 

 

 

Til trods for at det er tredje gang jeg er af sted, er det første gang jeg er blevet præsenteret for hvordan en skolebestyrelse arbejder, hvad bestyrelsen kan og hvad bestyrelsen ikke kan. Jeg vidste det godt i forvejen, men der er mange nye, så det er godt at få at vide. Samtidig synes det var rigtig godt forklaret. 

Programmet har været tætpakket. Pauserne korte og alting timet og tilrettelagt. Jeg er imponeret over at det faktisk lykkes at følge planen. 

Jeg vidste dagen var tætpakket, jeg ved at morgendagen er lige på tæt pakket, så da vi ankom i god tid, skyndte jeg mig ned til standen, inden det hele gik i gang.

 

 

Det blæste ved stranden. Bølgerne slog hårdt mod sandet og storebæltsbroen stod skarpt tegnet mod horisonten. Senere nåede vi et glimt at solnedgangen i en hastig pause før programmet fortsatte.

Selvom der er mange punkter på programmet og selvom der er meget at tage stilling til, er det også et spændende program, som er værd at tage med hjem.

Konferencerne bliver altid rundet af fredag aften med et lidt mere underholdende indslag. I  år var Tek-X på banen og udfordrede med LEGOklodser og tårnbyggeri - det var sjovt. Sjovere var Tangramsjagten og Kuborobotten, som vi grinede så meget over, at vi på stedet besluttede at låne det hele til årets julefrokost, og omdanne det til en skattejagt efter ingredienser til drinks. 

 

 

Vi spurgte pænt om det kan lade sig gøre, og straks stod Tek-X gutten og fandt på endnu vildere ideer, end vi selv umiddelbart var kommet op med - Ja selvfølgelig kan vi låne. 

Og dermed er det en tradition at Jannie og jeg tager noget med fra konferencen til julefrokosten (to gange er en tradition ikk?)

 

 

Vi slutter klokken to i morgen, så hele weekenden er ikke brugt. 

Det passer mig svært godt.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar