torsdag den 3. november 2022

Stokværk Strømper

 

Oktober måneds strømper var af den art som jeg synes er spændende at strikke. Masser af mønster, nemt at memorere og dermed have med i tasken. Alligevel tog det mig overraskende lang tid at strikke dem. 

 

 

Måske fordi jeg startede sent, måske snarere fordi jeg ikke rigtig strikkede på dem. 

Jeg lavede lidt om - mest fordi jeg ikke gider læse hele opskriften. Når det er strømper har jeg sådan set kun brug for mønsterdiagrammet,  resten ligger på rygraden. Jeg lavede også om, der hvor jeg ved jeg ikke er vild med det færdige resultat - hos mig skal tåen være glatstrikket. Endelig fordi jeg blev lidt irriteret over at købe en strømpeopskrift, kun for at finde ud af, at strømpen kun findes i en størrelse...







Design: Stokværk Strømper af Pernille Cordes.


Garn: Strømpegarn fra Sindinggarn, købt på Fiberfolk i Roskilde i år. Farven hedder Grøn Dut.

De færdige strømper vejer 69 gram.



Pinde: Jeg har strikket med en pind 2,25 mm. Jeg brugte en 80 cm fast rundpind fra Chiaogoo, og strikkede Magic Loop.


Størrelse: Der er kun en størrelse, der starter med 60 masker. Jeg ved at 60 masker kan være en smule stramt om mine lægge, og forventede at det kun blev strammere, når mønstret indeholder snoninger.

Altså slog jeg 64 masker op, lagde dem til på bagbenet og fik dem til at forsvinde omkring hæl og hælkile, så foden blev strikket over 60 masker. 



Bemærkninger: Jeg lagde som sagt 4 masker til, og undrer mig en smule over en opskrift der er så lidt inkluderende størrelsesmæssigt. Der findes mange forskellige størrelser ben. 

Det er ikke det store problem for mig, jeg lagde dem til omkring det skrå mønster og vrangmaskerne ved snoningen midt bag. Men det er ikke alle, der bare sådan uden videre kan sætte masker til i et diagram. 

Jeg er faktisk ikke helt tilfreds. 

Et andet irritationspunkt var diagrammet. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor designere nægter at anerkende at der findes et helt igennem godt og gennemprøvet sæt tegn for de enkelte masker. I min optik betyder en prik vrang. Når en prik pludselig betyder ret, bliver jeg ikke mere imponeret, og det at læse diagrammet giver ikke det samme flow, som jeg opnår med den gængse måde at tegne diagrammer. 

Ellers har jeg ikke det store at sige. Jeg gjorde muligvis ikke helt som der stod i forhold til hæl og kile - jeg gjorde som jeg synes. Jeg valgte også at strikke tåen glat. Det fungerer bedst for mig. 



Jeg synes de er blevet fine, og har kigget på denne måneds strømper. Jeg er tilbøjelig til at stå af og lade være med at strikke de sidste. Men når man siger A...

 

Vil du se flere billeder af strømperne, kan de ses på Ravelry.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar