mandag den 21. november 2022

Ulden julekalender

 

Jeg kan godt se det hyggelige i en julekalender med fireogtyve små pakker fyldt med garn, men jeg har aldrig haft lyst til at springe ud i det selv. 

 

 

Firetyve små gaver med garn, betyder fireogtyve minifed. Jeg duer ikke til minifed. Jeg aner ikke hvad jeg skal bruge dem til. Jeg er ikke til stribede strømper - eller noget andet stribet. Jo hvis det er rester, men ikke på samme måde intentionelt. 

Jeg ved godt at minifed ikke nødvendigvis behøver være strømpegarn, men det er de tit og jeg duer ikke til strømpegarn andre steder end på fødderne. 

Det korte af det lange er, at jeg overlader minifeddene til alle jer andre og havde ingen overvejelser om en gavekalender. Jeg holder mig til den hjemlige adventskalender, Emilie stadig insisterer på at vi laver til hinanden. 

Det er også hyggeligt. 

 

 

Men så skete der noget. 

Helt tilbage i august sad jeg og rodede rundt på etsy. Jeg kan ikke huske hvorfor. jeg har en vag forestilling om, at det var dengang jeg ledte efter udskårne metalperler til Anders' skæg. Det er nemlig blevet langt og det har vist sig perfekt med vikingeagtige perler, til at holde lidt på det. 

Jeg synes vikingesmykkerne virker ret godt.

Jeg sad og rodede rundt. Som alle andre steder kan etsy også godt lide at reklamere for sig selv, og derfor dukker der ind imellem ting op, som ligner noget man har kigget på før. Og indrømmet, jeg har kigget før, men aldrig fundet noget, jeg på nogen måde kunne forestille mig at ville have. 

Nu dukkede pludselig en fiberjulekalender op. Sådan en med et billede og en farveholdning som de fireogtyve små pakker med spindefibre efter sigende er farvet efter. En farveholdning fra et billede jeg kender, betyder at jeg ikke ender med hvad som helst. Håber jeg.

Nu begyndte det at blive spændende. 

Og jeg slog til. 

 

 

Den er ankommet, jeg har pakket i en kurv og jeg glæder mig til at kunne åbne en lille pakke fuld af uld, hver eneste dag frem til jul. 

Så gider jeg alligevel godt. 

Jeg er spændt på at se farveholdningen.

Jeg tænker ikke jeg skal spinde i december - i hvert fald ikke det her uld. Jeg vil hellere have den samlede mængde og derfra beslutte hvordan det skal sættes sammen. 

Det bliver spændende. 

 

Jeg har købt kalenderen hos DornroeschensKeller, der bor et sted i Tyskland. Da først den blev sendt, var den hurtigt fremme.


 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar