søndag den 4. september 2022

Majas Have

 

Jeg  kan ikke strikke et par flerfarvede strømper på en måned. Det er en konstatering, og når Emilie drømme om julestrømper med nisser, har fundet mønster og har fundet garn, er det et af de opslag der ligger først for, når jeg beslutter at slå op til nyt.

 

 

Da Majas Have blev valgt som månedens strømper for juli, vidste jeg godt at jeg næppe ville nå at blive færdig. Jeg nåede at b,live helt færdig med endehæftninger, vask og blocking inden vi nåede september. Jeg nåede ikke billeder, og sådan er der så meget.

Jeg valgte at strikke strømperne af rester. Jeg vidste godt det kunne blive rodet og var ret tidligt i forløbet klar over at kontrasten kunne ligge på et meget lille sted, og mønstret kunne blive svært at se. Alligevel fortsatte jeg. 

Jeg kan faktisk godt lide det færdige resultat, rodetheden til trods. Den lave kontrast i farvevalget betyder at man snarere aner end ser mønstret. Der er mindelser om blomster, hvilket sådan set også er det der skulle være. 

 

 

Jeg havde to mønsterfarver og skiftede for hver pind ved omgangens begyndelse. Jeg havde fire forskellige bundfarver, strikkede to ad gangen - til jeg løb tør for den ene og satte den næste til. Jeg skiftede farve halvvejs rundt på omgangen, så jeg ikke skiftede mellem fire farver på en gang.

Det ville højst sandsynligt have været mindre rodet hvis jeg have strikket med to farver ad gangen og lavet skiftet når den ene farve løb tør. Men det havde jeg ikke lyst til.

 

 

 



 

Design: Majas Have af Kirsten Brun/Knit in colours.  


Garn: Restegarn fra strømpekassen. Det hele er håndfarvet og jeg har garn fra Nor K, A Knitters World, It's Yarn, Woolapyk og The Danish Dyelot. 

Jeg brugte 82 gram til strømperne - 23 gram til mønsterfarven og resten til bund, tå, hæl og rib. 

 

 

Pinde:  Jeg strikkede hele strømpen på pind 2,25. Det var meningen jeg skulle skifte efter ribben - men det glemte jeg på den første og lod være på nummer to.

Jeg strikkede magic loop på en 80 centimeter Addi Lace rundpind. 

 

Størrelse: Jeg lagde ud med 70 masker og endte med 64 ned over foden.

 

 

Bemærkninger: Fordi jeg strikkede med rester  og ikke helt så godt styr på mængden, som jeg troede, er de to strømper ikke helt ens. Mønsterfarven havde eg nok af , til ensartethed, men jeg løb tør for den ene bundfarve før jeg havde forventet, og endte med to tydeligt forskellige tæer.

Jeg synes ikke det gør noget. Hele parret hører tydeligt sammen. 

Jeg undlod de vandrette striber og skiftede ikke mønster- og bundfarve undervejs.

Jeg kan godt lide flerfarvestrik, men jeg er ikke den store fan af det i strømpestrik. Dels synes jeg det er svært at få pænt i den lille rundkreds, dels synes jeg strømpen mister noget elasticitet. 

Alligevel har det været en fest at strikke dem. Og det er helt sikkert ikke de sidste flerfarvede strømper jeg strikker. Jeg skal bare have god tid. 

Resultatet er umiddelbart rart at have på, og jeg tænker de nok skal blive brugt. 

 

Vil du se flere billeder af strømperne , kan de ses på Ravelry.

 

 

 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar