fredag den 23. september 2022

En lille fiskeby

 

Jeg er nået til onsdag på turen rundt i Island. Vi startede fra Egilsstaðir og kørte i mange timer. Vi skulle have overnattet i Höfn, men omstændigheder gjorde at det ikke kunne lade sig gøre og vi endte i stedet med en lang køredag. 

 

 

Egilsstaðir ligger et stykke inde i landet og kort efter afgangen befandt vi os i fantastisk scenarie med de vildeste kløfter og bjerge med tydelige aflejringer af lag efter lag af lava fra vulkanudbrud. Det hele var grønt i grønt, visse steder stødte vi på skilte med visning af den procentvise stejlhed på  vejen, der mest af alt føltes som en grussti. 

Det var et fantastisk syn, grønt i grønt i alt det grønne naturen kan opbyde. Det var umuligt at tage billeder, bussen kørte, vi var glade for at bremserne virkede og flere af os tog os selv i at holde godt fat i håndtaget på sædet foran os. Ikke at det ville have hjulpet os meget.

Billedet ovenfor viser hvordan lavalagene tydeligt kan ses, men er ikke fra nedstigningen, men fra langt senere, da vi nåede kysten.

  

Ved kysten gjorde vi holdt i en træt lille fiskeby, fyldt med fiskeindustri, metalbeklædte huse og en følelse af menneskeforladthed. Vores guide fortalte at han i mange år arbejdede i fiskeindustrien, som fylder temmelig meget i Island. Måske mere tidligere end nu. Jeg er ikke sikker, men jeg fik fornemmelsen af det.

Gennem de næste mange, mange kilometer kørte vi langs kysten, først østkysten, senere sydkysten. Undervejs holdt vi flere pauser med mulighed for photoshoots af den vilde natur, af vand og ø der mødes og af udsyn til gletsjere i det fjerne. 

  

Senere på dagen kom vi langt tættere på de der gletsjere.   Ingen kommentarer:

Send en kommentar