fredag den 2. september 2022

Dimmuborgir

 

Øst for Myvatn,, i samme område, ligger endnu et område skabt af lava og vand. Dimmuborgir eller Troldenes Hovedstad.Forholdene har været anderledes end ved Myvatn, selvom det i bund og grund har handlet om det samme. Lava har indkapslet vand, vandet er varmet op og har været med til at skabe de vildeste lavastrukturer, der på een gang er smukke, vilde og fantastiske at gå gennem. 

Det er let at forestille sig at troldene bor her. Vildskaben i strukturerne, følelsen af at være lillebitte mellem de høje lavastrukturer og de gamle historier og sagn om trolde, sollys og omdannelse til sten. Der kunne godt gemme sig en forstenet trold mellem alt lavaen. 

 
 

Der var flere ruter mellem formationerne. Vi fik anvist hvilken rute vi skulle følge og vores guide havde vistnok en ide om at vi skulle følges ad. 

Han var god for mange historier, og her kunne han godt have brilleret. Det gjorde han måske for nogen, andre af os havde ikke lyst til at følges og gik i forvejen, fik oplevelsen på egen hånd.

Og skal jeg være helt ærlig var det er sted der indbød til at opleve alene, i stilhed uden alle mulige andre, snak og støj. 

 

 

Billederne yder på ingen måde retfærdighed. De viser ikke storslåetheden eller hvor vanvittige formationerne var. I må tage mig på ordet - der var vildt, smukt og ufatteligt fantastisk. 2 kommentarer:

  1. Kender det godt - når noget er så smukt og fantastisk, får min fantasi også frit spil. Godt, man ikke er for gammel til den slags ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det må man aldrig blive for gammel til :)

      Slet