onsdag den 27. marts 2013

Selsmosen


Selsmosen ved Taastrup Station


Stadig med tilbageblik på i mandags, opgav jeg at cykle hele vejen hjem, da jeg havde været i IKEA. Ikke fordi jeg ikke gad, men fordi mit ene knæ begyndte at gøre ondt af sig. Der er ingen grund til at overanstrenge sig, tænkte jeg og kørte mod Taastrup Station.

At det så også viste sig, at jeg ikke havde helt så god tid længere, som jeg gik rundt og troede, gjorde det ikke ringere.


Selsmosen ved Taastrup Station


Fra IKEA kommer man bagfra til Taastrup Station. Bag stationen ligger en sø og på den anden side af søen noget boligbebyggelse. Siden jeg opdagede hvor let det er at tage toget med cykel til IKEA, har jeg været forbi søen flere gange.

I den ene ende af søen ligger to-tre øer med gamle stor træer. Engang sidste år.. tror jeg nok det var... blev der bygget broer tværs over søen med mellemled på øerne. Det ser ret hyggeligt ud, og jeg forestiller mig, at broerne giver lettere adgang fra den ene side af søen til den anden.


Selsmosen ved Taastrup Station


Jeg læste engang om hvordan stisystemerne i et nybyggeri opstod ved at lade de nyindflyttede beboere træde stier gennem græs, som dermed angav de naturlige adgange mellem bebyggelsens forskellige dele. Siden blev de optrådte stier belagt  med belægning, og ingen utilsigtede stier opstod.

Jeg tænker ikke at broerne er opstået på den måde. Men jeg kom til at tænke tanken, og kunne pludselig forestille mig hvordan folk er svømmet over søen på de mest nærliggende overgangssteder.


Selsmosen ved Taastrup Station


Siden jeg var forbi sidst er træerne på øerne blevet udsat for installationer, jeg ikke er helt klar over meningen  med. Men hyggeligt så det ud, og fik om ikke andet, mig til at stoppe op og finde kameraret frem.

4 kommentarer:

 1. Ja, det ser da ret så hyggeligt ud og hvis du finder ud af hvorfor, så må du da gerne skrive det her på bloggen.:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en aftale, Catarina. Men jeg kan ikke love, jeg finder ud af det. Mon ikke det bare er, fordi det ser fint ud? :)

   Slet
 2. Jeg har nydt dine billeder og beskrivelser af turen gennem Taastrup, hvor jeg boede i 14 år, og stadig næsten føler, jeg har hjemme

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dejligt Lydert. Skønt at kunne få dig til at nyde :)

   Slet