mandag den 22. marts 2010

Afbrudt og afbræk


netop færdiglavet

Legen med bånd i aftes blev brat afbrudt – symaskinen nægtede samarbejde. Tråden knækkede, mærkelige lyde undslap maskineriet og hverken gode ord eller finindstillinger hjalp på mekanismerne.

Påpasseligt pakket i tæpper og hægtet på bagagebæreren blev arbejdshesten fragtet til doktoren, der kiggede, drejede og konstaterede en defekt gribebro – hvad sådan en ellers er. Nu står den så hos doktoren der, med påske medregnet mener, der går mindst 20 dage før maskinen endelig kan komme i hus igen.

Men den kan laves sagde han – ingen tvivl om det. Og det selvom det efterhånden er en gammel dame – på den anden side er 15-16 år vist ingenting for en symaskine… håber jeg. Og mens jeg peb og ynkede det stakkels maskineri, lovede manden at passe godt på den og klappe og ae den dagligt.

I mellemtiden er lysten og kravet efter syning vokset i styrke og bunken, der ikke nåede igennem i går, må hellere pakkes væk, inden neuroserne går højt og abstinenserne for alvor sætter ind.

- Det er sjovt som lysten efter det, der er lige uden for rækkevidde altid er højest!

Så indtil da har jeg åbnet en bog, der selvom den hverken indeholder krimitræk eller planlagte udspekulerede mord, har indfanget i en grad, der næsten fik mig til at komme for sent ud af døren mod arbejdet tidligere i dag.

Og selvom små tusinde sider kan føles langt, er jeg allerede helt sikker på det ikke er langt nok og glæder mig i det skjulte over også at indehave fortsættelsen, der snart må åbnes og lægges til timerne med næsen blandt bogstaver, historie og middelalderfortællinger.

8 kommentarer:

 1. Åhhhh...det er en fantastisk bog du er igang med Pernille.....Det samme er fortsættelsen. Rigtig god fornøjelse :-))

  SvarSlet
 2. Fantastisk! Annette, jeg synes det er en dum bog - jeg kan jo ikke foretage mig andet end sidde med snuden dybt begravet i den :)

  Dejligt den ikke stopper lige med det sammen, for er fortsættelsen lige så god, er der i hvert fald fornøjelse et par dage endnu :)

  SvarSlet
 3. Godt du har noget at trøste dig med :-)

  SvarSlet
 4. Det ender med at du slet ikke får abstinenser :-))

  SvarSlet
 5. 15 år er ingen alder for en symaskine. Min nærmer sig de 30 og den fungerer upåklageligt, når jeg husker at få den til eftersyn og smøring en gang imellem :-)

  SvarSlet
 6. Det er også min umiddelbare tanke Lene. Min mors nærmer sig 40, men ting bliver ikke lavet helt så holdbart længere som det gjorde engang.
  Jeg tror nu nok min har en del år i sig endnu :)

  SvarSlet
 7. De to bøger er helt og aldeles fantastiske :)

  Mht. symaskiner, så fik jeg min Bernina 802 d. 13. april 1980 og den virker da endnu, selvom den ikke har været til service (eller er blevet smurt) de sidste 10 år eller mere. (Den er jo umulig at fragte på mc - og så længe den kører, går det jo nok :D

  SvarSlet