søndag den 9. august 2009

Ungpigeværelse


oprydning

Jeg indrømmer det gerne, jeg er et rodehovede. Sådan noget smitter og af husstanden her er Emilie uden tvivl den værste.

Ikke at hun ikke gerne vil rydde op og have det rydeligt. Hun drysser bare alting alle steder og har svært ved at smide noget væk. Hun er samler og det har værelset båret præg af længe.

I sidste uge aftalte vi at lørdag skulle bruges til at gøre noget ved det værelse, hun efterhånden ikke kunne komme ind i og som på ingen måde opfordrede til hygge.

Hun gik til den gjorde hun, skilte sig af med års samlen sammen og alle den mindre piges tøseting. Ikke meget kom i kælderen – nogle spil, barbierne og en sækfuld tøj hun ikke længere kunne passe.

Resten inklusive lænestolen, der ikke rigtig er plads til og som aldrig har været andet end afsætning røg ud. Seks store affaldssække fyldte hun, og i aftes var hele familien med til at bære til storskrald.

Det  er blevet så fint et værelse, med nye knager og papirklippet Herremanden på Frilandsmuseet klippede til hende på væggen.

Nu er der endelig plads til pre-teenage-aktiviteter, der ikke rummer plads til voksne og forstyrrende storebrødre.

Det bliver så godt :)

6 kommentarer:

 1. Hvor er det skønt- måske det så får hende til at holde den orden hun gerne vil have :-)
  Men har nu på formemmelsen , at nogle mennesker bare drysser rod efter sig :-)
  Bor selv sammen med 2 af slagsen :-)

  SvarSlet
 2. Den fornemmelse har jeg også, men med alt det, hun smed ud, er der heldigvis mindre at drysse med :)

  SvarSlet
 3. Hvor er det herligt med sådan en omgang på pigeværelset, det hele bliver helt nyt og anderledes efter sådan en tur. Seks sække er da også noget af en sjat, hi,hi. Her fik jeg ordnet Stines værelse inden sommerferien, nu er det Lou Lous der står for tur. Begge piger mangler en teenagerseng, har rigtig svært ved at finde en pæn og så ender det med den gode gamle, men som er ved at være alt for smal:) Sødt fint gardin!

  SvarSlet
 4. Lotus hun fik ryddet rigtig godt ud i spil og legetøj, der ikke længere er spændende eller værd at gemme, derfor så mange sække :)

  Det var rigtig lækkert og med en omrokering er det netop blevet helt nyt. Hun har siddet derinde i dag og bare hygget sig i længere tid, end jeg kan huske hun har gjort længe :)

  Senge kan være svære. Mine unger har en køjeseng af træ fra IKEA, jeg har skåret over til to. De er måske ikke specielt pæne, men brede nok, til at der kan ligge to tøser ved siden af hinanden, når der er overnattende gæster - det virker ret godt :)

  SvarSlet
 5. og det er jo perfekt her til skolestart, så er man klar på alle måder :-)

  SvarSlet