fredag den 14. august 2009

Opstart


Mens sidste uge var kedelig og lang, har denne uge vist sig fra den modsatte side.

Jeg har slæbt mig mere død end levende hjem fra arbejde, træt af indtryk, oplevelser, spørgsmål og glade stemmer. Fyldt op på en måde jeg ikke har oplevet længe.

Det bliver et fantastisk år – er jeg sikker på. Ungerne i år er af en støbning, der meget hurtigt kan komme til at føle ejerskab for deres Café og de årgange er helt sikkert dem, der giver mest, får mest og fylder mest på den positive konto.

Med mulighed for to år i Caféen, har vi hvert år to skiftende årgange. Den årgang vi netop har sagt farvel til har ikke været meget i Caféen. Det var ikke os, det var ikke Klubben, det var bare en bunke unger, der havde valgt en anden måde at bruge deres fritid på. Vi har set dem ind imellem – glade børn, der gerne kom forbi med lange mellemrum, men havde deres baser og dagsorden andre steder.

Det har betydet en amputering af vores medlemsantal, der i første omgang førte til frustationer og tanker om, hvad vi gjorde forkert. Vi snakkede, planlagde, analyserede og var generelt kede af at være valgt fra – for det følte vi, vi var. Senere gik det op for os, at vi ikke skulle føle os fravalgt, men glæde os over en gruppe børn, der formåede at skabe deres egne rammer og egne ideer om hverdagen.

Det gav rum for os til at bruge vores rammer sammen med de af vores medlemmer, der kom, på de ting der dukkede op og de ting, ungerne havde lyst til.

Det har betydet to år med meget få medlemmer, to år med masser af tid til den enkelte og to år  med ro og fred, der ind imellem grænsede til kedsomhed – for det er da fint, der er voksne til rådighed, bare de holder sig væk, når vi ikke lige har brug for dem.

Nu starter en ny årgang, sammen med årgangen, der har brugt os, fra sidste år. Det kan mærkes. Hele ugen, har der været fyldt op i en grad, så det næsten er for meget af det gode.

Glæde avler glæde, og når der dukker mange op, følger flere med. Nye muligheder skal prøves af, nye konstellationer skal dannes og nye tanker og ideer findes frem.

Det bliver et fantastisk år!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar