tirsdag den 11. august 2009

Sprogforvirring


Dagen i går var lang og god. Både Emilie og jeg kolapsede, da vi nåede hjem, efter arbejde, skole og klub.

Inden jeg nåede så langt, fik jeg et godt grin.

Jeg havde lovet at bage kage til alle de glade sommerfriske Cafémedlemmer, hvilket krævede en tur til Netto. Midt i indkøbene faldt jeg over en bunke cykelhjelme af skatertypen. Bunke er måske så meget sagt, før de overhovedet var pakket ud, stod folk på nakken af hinanden og kæmpede om kasserne.

Inden jeg fik set mig om, var der to tilbage, den ene lige Emilies størrelse, og med tanke på den meget lidt kønne halvdøde model, vi har hængende herhjemme, tog jeg den med mig.

Tøsebarnet blev glad, og ville muligvis have sovet med den, hvis ikke hun havde glemt den mulighed.

Tilbage til grinet. Hjelmen er et samarbejde mellem Netto, Trygfondet, Hjerskadeforeningen og diverse designere. Jeg er muligvis lidt krakilsk og nærtagende – det klør i mine øjne, når det skrevne sprog er helt forkert. (ikke at jeg ikke selv ind imellem kan lave sjove fejl!)

I beskrivelsen af brugen og behandlingen af hjelmen står der – ikke bare en, men tre gange – at bruges eller behandles hjelmen forkert vil det FORUDSAGE skader på enten hjerne eller hjelm.

Det synes jeg er sjovt. Forudsage er datid af forudsige, og vi  kan vel alle forudsige af bruges eller behandles hjelmen forkert er der en temmelig stor sandsynlighed for at FORÅRSAGE skade :)

cykelhjelm

9 kommentarer:

 1. Sej hjem til en skøn tøs :-)

  SvarSlet
 2. Losarinas Mor, hun synes der er supersej :)

  SvarSlet
 3. Det er lige som når man køber chips i Aldi, så står der på poserne ... kan indeholde spor af sindsyge ... det er nok oversat far engelsk, hvor "nuts" jo både betyder nødder og sindsyge, men det har oversætterne altså bare ikke taget højde for.

  SvarSlet
 4. Haha Tine, nogengange kan man godt få indtrykket af at oversætterne glemmer hovedet derhjemme :)

  SvarSlet
 5. Nogen gang ?

  Hvad så med dette, som jeg har set på et skilt i Netto ... "Anal og peronvægt" ... der skulle have stået "Analog personvægt" ?

  Måske skulle man begynde at fotografere den slags og så ligge det ud på en side ?

  SvarSlet
 6. lad mig starte med at sige: "jeg kan sørme også stave forkert!" , men mennesker der laver tekster til det "offentlige rum" må altså sørge for at få læst korrektur inden ting og sager sendes ud til forbrugerne....
  Jeg så et klip om hjelmene i Morgen Tv. Kvinden bag ideen, har en søster, der havde fået en hjerneskade, fordi hun ikke havde cykelhjelm på og blev kørt ned af en lastbil...
  Det var et tankevækkende indlæg...
  Sej hjelm i øvrigt :-)

  SvarSlet
 7. Din datter og andre kan gå ind på www.dinhjelm.dk og designe deres egen hjelm og måske vinde en af præmierne. Vinderen vil få sat sit design i produktion. I øvrigt er hjelmene p.t. udsolgt men kommer igen i Netto ultimo september.
  Din ser ikke kun sej ud med hjelmen men også sikker ;-)
  v.h. Kirsten V. M.

  SvarSlet
 8. Tine, jeg tror de sider allerede findes. Det er ind imellem temmelig pinligt at se tekster og skilte rundt omkring :)

  Anne, du har ret - og tak :)

  Kirsten, tak for informationerne :)

  SvarSlet
 9. Husk at spændet på cykelhjelmen skal sidde under øret og ikke under hagen

  SvarSlet